AcasăOldProtest la Cotroceni, in timpul sedintei CSAT in care se analizeaza accidentul...

Protest la Cotroceni, in timpul sedintei CSAT in care se analizeaza accidentul aviatic din Apuseni

In timp ce in sediul Presedintiei se desfasoara sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), in cadrul careia se va discuta pe marginea accidentului aviatic din Apuseni, urmand sa fie decisa, cel mai probabil, si soarta sefului STS, Marcel Opris, mai multe persoane s-au strans in fata Palatului Cotroceni, pentru a-si manifesta nemultumirea fata de felul in care a fost gestionata operatiunea de cautare a victimelor tragediei.

Cele aproximativ 20 de persoane prezente pe trotuarul din fata intrarii in Paatul Cotroceni au steaguri, dar si pancarte cu diferite mesaje. In tot acest timp, in interiorul Palatului Cotroceni, presedintele, premierul, precum si ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, participa la sedinta CSAT, convocata la solicitarea primului-ministru Ponta, pentru a se discuta pe marginea accidentului aviatic din 20 ianuarie, in urma caruia doi oameni au murit si alti cinci au fost raniti. Conform ordinii de zi a CSAT, in cadrul sedintei de duminica va fi analizat si „raportul directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale privind activitatile desfasurate conform legilor, metodologiilor si procedurilor interinstitutionale existente in legatura cu evenimentul aviatic din data de 20.01.2014 in care a fost implicata aeronava BN-2, inregistrata YR-BRP, prezentat de directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale”.

Operatiunea de salvare a fost una dificila, iar autoritatile urmeaza sa stabileasca in ce masura au contribuit indicatiile oferite de STS celor care au incercat sa ii gaseasca pe cei sapte pasageri ai avionului pilotat de Adrian Iovan. Va amintim ca in tragedia aviatica de la limita judetelor Cluj si Alba au murit atat pilotul, Adrian Iovan, cat si studenta la medicina Aurelia Ion. Ceilalti cinci barbati aflati la bord, trei medici din Bucuresti, unul din Beius, dar si copilotul, au fost raniti. Victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost gasite la aproximativ sase ore de la aterizarea fortata a aparatului de zbor, in conditii de vreme nefavorabila. Urmeaza ca procurorii sa steabileasca exact conditiile producerii tragediei, fiind asteptat ca raportul anchetatorilor sa faca lumina in acest caz.

449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger