AcasăOldProcurorul general, la locul tragediei din club. Primele acuzatii in acest caz:...

Procurorul general, la locul tragediei din club. Primele acuzatii in acest caz: omor si distrugere calificata

Procurorul Nitu (captura Digi24)

Tiberiu Nitu, procurorul General al Romaniei, a ajuns personal, sambata, cu putin dupa ora 12, la locul tragediei, respectiv la clubul cuprins de un incendiu violent, in urma caruia au murit 27 de oameni si peste 160 au fost raniti. La locul tragediei se afla si specialistii care se ocupa de cercetarile la fata locului.

Acesta a anuntat ca ancheta e in plina desfasurare si ca deocamdata nu s-a stabilit exact nicio forma de vinovatie, dar ca primele acuzatii – la nivel de fapte- in acest caz sunt cele de omor calificat si distrugere calificata. „S-a inceput o ancheta penala (…) pe care am preluat-o. Este inceputa urmarirea penala cu privire la faptele de omor calificat si distrugere calificata – pentru inceput astea sunt primele coordonate ale anchetei”, a explicat Nitu, mentionand ca urmarirea penala a fost inceputa, momentan, doar cu privire la fapte, adaugand ca nu poate spune la aceasta data daca cineva va fi acuzat in acest caz.

De altfel, in cursul aceste zile, Ministerul Public a anuntat ca, tinand cont de complexitatea cazului, ancheta in aceasta cauza a fost preluata, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Considerentele care au stat la baza preluarii au vizat caracterul complex al cauzei determinat de imprejurarile in care s-a produs incendiul, de urmarile grave ale acestuia si constatand ca pentru finalizarea urmaririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmarire penala cu implicarea unor structuri centrale ale altor autoritati, fiind necesara si alocarea de resurse logistice suplimentare”, precizeaza reprezentantii PICCJ.

sursa foto: captura Digi 24

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger