AcasăOldProcurorul general interimar, decis sa renunte la titlul de doctor

Procurorul general interimar, decis sa renunte la titlul de doctor

Anuntul surprinzator a fost facut de catre Bogdan Licu insusi, care a precizat ca inca de luna trecuta a formulat o solicitare in acest sens.

Situatie neprevazuta, ajunsa la urechile opiniei publice in dimineata zilei de marti, in contextul in care se tot asteapta anuntarea numelui noului procuror general, care sa ocupe postul ramas vacant inca de la inceputul lunii trecute, de cand Tiberiu Nitu si-a anuntat demisia, pe fondul „scandalului coloanei oficiale”, cum a ajuns sa fie cunoscut in spatiul public.

Licu, prim-adjunctul procurorului general, care a preluat – interimar- atributiile de sef al Parchetului General, dupa ce Nitu a renuntat la sefia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a invocat motive personale in luare aacestei decizii pe care, de altfel, nici nu a dorit sa o comenteze foarte mult.

Parand intr-o prima faza surprins ca s-a aflat de decizia sa, dupa ce a zambit, Licu a confirmat ca a formulat o astfel de solicitare, in urma cu doar cateva saptamani. „Da, am facut in urma cu o aproximativ o luna o cerere adresata ministrului Educatiei, prin care am solicitat retragerea titlului de doctor”, s-a rezumat sa precizeze Licu, magistratul tinand sa puncteze, insa, ca hotararea nu inseamna ca el considera ca lucrarea ar fi rezultatul unui plagiat: „Am fac acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea pe care am luat-o, dar vreau sa specific ca nu consider ca am plagiat in acea teza de doctorat”.

Va reamintim ca teza de doctorat a procurorului Licu a fost coordonata de catre fosutl vicepremier si ministur de Interna Gabriel Oprea.

sursa foto: bzc.ro

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger