AcasăOldProcurorii pun sub sechestru peste 850 de milioane de lei din averea...

Procurorii pun sub sechestru peste 850 de milioane de lei din averea afaceristului Dan Adamescu

Chiar in ziua in care procurorii anticoruptie au anuntat ca solicita arestarea preventiva in lipsa a fiului sau, Bogdan Alexander, tanarul -om de afaceri la randul sau- fiind suspectat de doua fapte de dare de mita, milionarul Adamescu a dat la randul sau ochii cu anchetatorii DNA.

Prezenta lui Dan Adamescu, patronul Astra Asigurari, a fost cauzata, insa, de un alt motiv. Si anume unul legat de averea sa, care l-a facut sa fie considerat unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania. Procurorii l-au chemat pe Adamescu pentru a-i comunica faptul ca i-a fost pus sechestru pe avere, aspect conformat, in urma cu scurta vreme, chiar din directia DNA.

Din cate au anuntat procurorii, intr-un comunicat, sechestrul asigurator vizeaza 435.759.255 de actiuni si 20.406 parti sociale pe care afaceristul le detine la diferite societati comerciale ( se stie ca Adamescu controleaza atat centrul comercial din Piata Unirii, cat si Hotelul Intercontinental-n.r).

Totodata, DNA anunta si motivul pentru care a fost luata masura asiguratorie, „pana la concurenta sumei de 857.301.363,37 lei”. „Aceasta masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii anticoruptie in vederea confiscarii speciale si a recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpat a infractiunilor de abuz in serviciu, spalare a banilor si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni)”, sustin procurorii.

Va reamintim ca Adamescu a fost plasat sub control judiciar pe cautiune, in dosarul in care se ancheteaza falimentul societatii de asigurari Astra.

294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger