AcasăOldProcurorii nu se inghesuie deloc sa se inscrie in cursa pentru sefia...

Procurorii nu se inghesuie deloc sa se inscrie in cursa pentru sefia Parchetului General

Nu e bataie pe fotoliul lasat liber de Tiberiu Nitu, procurorul general care a demisionat dupa izbucnirea scandalului  „coloanei oficiale”, cum a ajuns sa fie cunoscut in spatiul public.

La aproape o saptamana de cand s-a anuntat lansarea procedurii pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, nu a exista nici macar o intentie depusa in conformitate cu codul procedural de inscriere in cadrul procesului de recrutare pentru ocuparea sefiei PICCJ.

Acest aspect a fost anuntat chiar de catre sefa de la Ministerul Justitiei. „Nu a primit nicio candidatura, dar doresc sa (…) spun ca ii incurajez. In ciuda a ceea ce se vehiculeaza in piata publica, aceasta procedura este absolut transparenta si ii incurajez pe toti procurorii din aceasta tara, care au (…) viziunea, pregatirea si determinarea, sa se inscrie in procedura”, a mentionat, marti, Raluca Pruna, adaugand ca „toata lumea are o sansa egala”.

Acest ultim aspect il mentiona ministrul Pruna si in urma cu sase zile, la momentul lansarii acestei proceduri de recrutare a viitorului procuror general al Parchetului de pe langa Instanta Suprema, odata ce functia a fost vacantata prin demisia lui Nitu, la aceasta data PICCJ fiind condus, interimar, de catre Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.

„Doresc sa incurajez procurorii sa participe intr-un numar cat mai mare la aceasta procedura de selectie in vederea propunerii pentru numirea in cea mai inalta functie in Ministerul Public, si ii asigur pe toti cei care, prin rezultatele lor au dovedit integritate si impartialitate, precum si un inalt nivel de profesionalism, ca vor avea sanse egale”, sublinia, saptamana trecuta, inaltul reprezentant guvernamental.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger