AcasăOldProcurorii l-au trimis in judecata pe primarul orasului Ungheni, alaturi de un...

Procurorii l-au trimis in judecata pe primarul orasului Ungheni, alaturi de un om de afaceri

Intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, edilul orasului muresean Ungheni a fost trimis in judecata, miercuri, alaturi de un om de afaceri. Dosarul urmeaza sa fie judecat de magistratii Tribunalului Mures.

Masura luata de DNA se refera la doua persoane fizice si doua juridice, respectiv la Victor Prodan, primarul din Ungheni (Mures), cercetat in libertate pentru abuz in serviciu, spalare de bani, conflict de interese, precum si, din cate se mentioneaza in comunicatul DNA, si pe omul de afaceri Virgil Mailat, in calitate de administrator al S.C. Solar Energy Park M&S S.R.L., cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu, dar si pentru spalare de bani.

Totodata, au fost deferite justitiei si doua societati comerciale -S.C. SOLAR ENERGY PARK M&S S.R.L., pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare de bani, si S.C. TERRAFLOR S.R.L., pentru complicitate la conflict de interese.

Iata ce mentioneaza procurorii, in rechizitoriul intocmit in acest caz:

„In perioada noiembrie-decembrie 2012, inculpatul Prodan Victor, in calitate de primar al orasului Ungheni, in baza unei intelegeri anterioare si cu sprijinul inculpatilor Mailat Virgil si S.C. Solar Energy Park M&S S.R.L, a dispus deposedarea primariei Ungheni de o suprafata de 5,94 ha in valoare de 1.077.119 lei (242.316 euro), situat in apropierea zonei industriale a orasului, pe care omul de afaceri a construit un parc fotovoltaic.

Initial, dupa primirea unui avans de 15.000 euro de la omul de afaceri, inculpatul Prodan Victor, pentru a pune in aplicare planul infractional si intrezarind profitul pe care il putea realiza in nume personal si nu in numele orasului pe care-l reprezenta, a identificat, printr-un intermediar, persoanele care aveau vocatie legala la constituirea dreptului de proprietate, conform Legii 18/1991.

Ulterior, inculpatul Prodan Victor, profitand de faptul ca majoritatea celor indreptatiti sa primeasca 0,50 ha de teren sunt cetateni romani de etnie roma, cu insuficienta pregatire scolara, a reusit sa achizitioneze suprafata respectiva la un pret subevaluat (3.000 lei/ha), tot edilul fiind acela care s-a ocupat de intabularea „in regim de urgenta” a parcelelor respective.

„Ajutorul dezinteresat” oferit de inculpatul Prodan Victor nu a functionat in cazul persoanelor care au refuzat sa vanda, acestia nemaiprimindu-si titlurile de proprietate.

La data de 16 ianuarie 2013, inculpatul Prodan Victor a vandut terenul inculpatului Mailat Virgil cu suma mentionata mai sus, disimuland astfel provenienta infractionala a bunului respectiv, ambii inculpati cunoscand faptul ca acesta provine din savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

In perioada 11.12.2012 – 18.12.2014, inculpatul Prodan Victor, in calitate de primar al orasului Ungheni, a aprobat mai multe referate prin care se incredintau SC Terraflor SRL, administrata de sotia sa, diverse servicii (festivitati, mese) si a participat la luarea deciziilor privind efectuarea platilor, producand astfel un folos material in beneficiul firmei respective in valoare de 41.773,44 lei”.

sursa foto: primariaungheni.ro

418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger