AcasăOldProcurorii DNA fac perchezitii in Capitala si 3 judete, inclusiv la institutii...

Procurorii DNA fac perchezitii in Capitala si 3 judete, inclusiv la institutii publice

Saptamana a inceput, pentru procurorii anticoruptie, cu o actiune de amploare in Capitala si judetele Ilfov, Dambovita si Giurgiu, intr-un caz in care anchetatorii au banuieli privind savarsirea unor posibile fraude cu fonduri europene.

Se fac perchezitii la nu mai putin de 18 adrese din Bucuresit si judetele mentionate, trei dintre acestea reprezentand sedii ale unor institutii publice. Restul de 15 sunt domicilii ale unor persoane, precum si incinte ce figureaza drept sedii ale unor firme. Potrivit televiziunilor de stiri, printre altele, s-ar face perchezitii inclusiv la sediile APIA Bucuresti si Ilfov.

Verificarile de teren fac parte, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al institutiei, din cercetarile care se fac intr-o cauza penala, acestea din urma fiind declansate in conditiile in care reprezentantii DNA au suspiciuni in privinta savarsirii, in decursul anului 2012, a unor fapte asimilate celor de coruptie si indreptate „impotriva intereselor Uniunii Europene”.

Nu in ultimul rand, procurorii DNA mentioneaza ca, in acest caz, beneficiaza de sprijinul de specialitate al SRI-ului, dar si ca, pentru documentarea cauzei, au lucrat cu reprezentantii Oficiului European de Lupta Antifrauda, cunoscut drept OLAF.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger