AcasăOldProcurorii au cerut Min. Educatiei documente privind admiterea studentilor straini la UMF...

Procurorii au cerut Min. Educatiei documente privind admiterea studentilor straini la UMF Iasi

Acțiune de amploare în 3 județe din zona Moldovei. Sediul RAR Vaslui, vizat de percheziții DNA

Dupa ce in cursul diminetii s-a aflat ca procurorii s-au oprit la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, dar si ca actiunea anchetatorilor anticoruptie a presupus, in total, cinci perchezitii, alte trei dintre ele la institutii publice, au aparut informatii cum ca reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie s-au oprit si la Ministerul Educatiei.

Institutia condusa de Adrian Curaj a confirmat faptul ca procurorii DNA au solicitat o serie de documente intr-o ancheta aflata in plina desfasurare, si ca MEC a pus la dispozitia reprezentantilor Directiei inscrisurile cerute. Acestea au legatura cu activitatile presupuse de operatiunea de admitere a studentilor straini la universitatea ieseana.

Mai precis, din directia Ministerului Educatiei s-a anuntat, printr-un comunicat, faptul ca „au fost puse la dispozitia procurorilor documentele solicitate, respectiv informatii referitoare la admiterea studentilor straini la Universitatea de Medicina si Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iasi, pentru anul universitar 2015-2016. Nu in ultimul rand, la solicitarea anchetatorilor, a fost pusa la dispozitie si corespondenta cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara si cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca”.

Anterior, DNA-ul anunta, privitor la actiunea demarata dimineata, ca perchezitiile se fac atat in Iasi, cat si in Capitala, Timisoara si Cluj-Napoca,  dar si ca procurorii anticoruptie din Iasi fac cercetari intr-un dosar „ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2015”.

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger