AcasăOldProcurorii anticoruptie cer incuviintarea retinerii si arestarii deputatilor M. Voicu si Nicolae...

Procurorii anticoruptie cer incuviintarea retinerii si arestarii deputatilor M. Voicu si Nicolae Paun

Anunt neasteptat in privinta lui Madalin Voicu, din partea anchetatorilor anticoruptie. Procurorii cer atat in cazul sau, cat si al actualului lider al „Partidei Romilor”, Nicolae Paun – ambii deputati la aceasta data – cate un aviz din partea Camerei in vederea incuviintarii retinerii si a arestarii preventive.

La cateva ore de cand cei doi au fost prezenti la sediul central al DNA, procurorii anticoruptie au anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a formulat deja o solicitare pe numele celor doi, pe care o vor trimite, conform parcursului legal, catre Parchetul General, urmand ca din directia Parchetului de pe langa Inalta Curte sa ajunga la ministurl Justitiei si, in final, la Camera Deputatilor.

Din cate mentioneaza procurorii, Voicu (care este, pe langa parlamentar, si membru fondator si presedinte de onoare a Partidei Romnilor-n.r) este suspectat de davarsirea unor fapte de trafic de influenta, fals in declaratii si spalare a banilor, toate in forma continuata, in timp ce deputatul Paun, totodata si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a ajuns in vizorul procurorilor fiind suspectat de „folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor”,  toate in forma continuata, conform precizarilor procurorilor.

In acest caz, din comunicatul DNA, rezulta, printre altele, faptul ca incepand cu 2011 si pana in 2015, Paun, in calitate de lider al asociatiei amintite, „a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor”. Totul, in schimbul unor interventii din parteaa deputatului. Mai exact, sustin procurorii, „aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa”.

Mai mult, anchetatorii sustin si ca „in perioada octombrie 2015 – decembrie 2015, suspectul Paun Nicolae, aflandu-se in posesia listelor cu martori citati de DNA, respectiv fiind incunostintat despre aceste aspecte, a determinat mai multe persoane, prin corupere, in mod direct, sau prin intermediari, sa nu dea declaratii sau sa dea declaratii mincinoase in fata organelor de urmarire penala cu privire la activitatea derulata in cadrul Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, in contextul derularii celor doua proiecte cu finantare europeana (…)”, respectiv „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, si, respectiv, ”Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine”.

Totodata, procurorii noteaza in faptul ca, „in perioada 2011-2015, cu intentie, suspectul Madalin Voicu, in exercitarea obligatiilor ce deriva din calitatea de deputat, a depus declaratii de avere la Camera Deputatilor, fara a declara sumele de bani obtinute de la Asociatia Partida Romilor „Pro Europa”, totalizand 300.682 lei – venit brut si 217.300 lei venit net. Banii respectivi fusesera primiti de la Paun Nicolae, prin intermediul Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, cu justificarea „plati drepturi de autor” in perioada 2011-2015. Acesti bani proveneau din fondurile alocate derularii proiectelor europene despre care Madalin Voicu stia ca sunt deturnati, avand in vedere ca o persoana din familia sa fusese angajata in cadrul proiectului „Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine” si remunerata cu suma totala de 194.241 lei”.

211 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger