AcasăOldPrintul Paul si afaceristul Truica afla azi ce decide Instanta Suprema/Procurorii contesta...

Printul Paul si afaceristul Truica afla azi ce decide Instanta Suprema/Procurorii contesta masura arestului la domiciliu

Procurorii anticoruptie au contestat decizia arestului la domiciliu, luata in dosarul „Ferma Baneasa”, zilele trecute, de catre magistratii de la Curtea de Apel Brasov, in cazul afaceristului Truica si al Printului Paul. La fel si in cazul celorlalti acuzati in dosar. Si persoanele cercetate – fie in arest la domiciliu, fie sub control judiciar- in aceasta cauza au contestat masurile dispuse de instanta brasoveana.

UpDATE 2: Instanta a ramas in pronuntare, motiv pentru care omul de afaceri a plecat, inainte de ora 12, de la Curtea Suprema. „Nu fac nicio declaratie. Pot sa vorbesc foarte bine, dar atunci cand va fi cazul. (…) Astept decizia instantei”, a precizat Remus Truica, la plecarea de la sediul Inaltei Curti.

UPDATE: In momentul in care a ajuns la Curtea Suprema, alaturi se sotia sa, Printesa Lia, Printul Paul a declarat ca are ‘incredere in justitia romana”. La randul sau, la intrebarea daca are emotii, inainte de aflarea hotararii instantei, omul de afaceri Remus Truica a admis ca are, alegand sa nu mai faca si alte precizari.

Sedinta de judecata a inceput, la Inalta Curte, dimineata in jurul orei 8.30, fiind asteptat ca magistratii sa se pronunte in cursul zilei. Contestatia in cazul lui Paul Phillipe al Romaniei se judeca separat de cele ale grupului de cinci persoane vizate de acuzatii in aceasta cauza penala.

Va reamintim ca atat afaceristul Remus Truica, cat si Printul Paul (Paul Phillipe al Romaniei) – dar si avocatul Robert Rosu, jurnalistul Dan Andronic, precum si Marius Marcovici si Lucian Mateescu -sunt acuzati de coruptie, in dosarul retrocedarilor ilegale cunoscut drept „Ferma Baneasa”. In timp ce primii trei sunt cercetati in regim de arest la domiciliu, restul se afla sub control judiciar, toate aceste masuri fiind luate de Curtea de Apel Brasov.

Zilele trecute, dupa ce s-a aflat ca magistratii brasoveni au decis ca Printul Paul sa fie cercetat in arest la domiciliu, avocatul acestuia declara ca nu va contesta masura impusa pe un interval de 30 zile.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger