AcasăOldPrimisiunea facuta de Kovesi, dupa motivarea deciziei privind interceptarile: Lupta anticoruptie va...

Primisiunea facuta de Kovesi, dupa motivarea deciziei privind interceptarile: Lupta anticoruptie va continua. Nu ne lasam!

„Lupta anticoruptie va continua”, da asigurari actualul procuror-sef al DNA, pe care ministurl justitiei l-a propus pentru un nou mandat de 3 ani in fruntea institutiei.

Declaratia Laurei Kovesi a fost facuta seara trecuta, la Digi 24, chiar la cateva ore dupa ce s-a aflat motivarea Curtii Constitutionale, prin care nu se mai permite SRI-ului sa faca interceptari in dosare penale, cu exceptia situatiilor ce tin de siguranta nationala, pe motiv ca acest Serviciu nu e organ de cercetare penala.

Urmare a aflarii motivarii hotararii CCR, DNA-ul a anuntat ca va avea nevoie, in vederea asigurarii unui suport tehnic care sa permita sa faca interceptari, angajarea a 130 de politisti, dar si alocarea unui fond de circa 10 milioane de lei. Despre aceste aspecte a vorbit, seara trecuta, Laura Kovesi. Precizand ca depind de Guverm, si de alocarea acestei sume, dar ca apoi vor trebui sa selecteze politisti care stiu sa utilizeze softuri, care sa aiba cunostinte tehnice si care, ulterior, vor trebui sa fie pregatiti profesional. „E un volum foarte mare de dosare. Sunt procurori care au si 120 de dosare in lucru, in acelasi timp (…) Durata de solutionare a dosarelor va creste. (…) Nici 10 milioane de euro nu rezolva problema, echipamentele pe care va trebui sa le folosim depasesc aceasta suma, va fi o perioada în care si daca obtinem si banii si oamenii vor trebui ca noi sa ne miscam foarte repede si (…) sa folosim resursele existente în DNA”, a explicat sefa institutiei.

In ciuda faptului ca ar putea aparea o incetinire a solutionarii dosarelor de coruptie, aspect pe care sefa DNA la adus in discutie, Kovesi a asigurat opinia publica despre faptul ca lupta cu acest fenomen nu va stagna. „Eu un moment greu, dar o sa facem fata si o sa facem treaba. (…) O sa continuam sa facem ce avem de facut, asta vreau sa promit tuturor cetatenilor ca nu ne lasam, noi suntem DNA si nu ne lasam!”, a conchis sefa DNA, seara trecuta, la postul de televiziune amintit.

84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger