AcasăOldPrimii refugiati repartizati Romaniei au ajuns pe teritoriul autohton

Primii refugiati repartizati Romaniei au ajuns pe teritoriul autohton

Avion cu destinația Londra, cale-ntoarsă pe Otopeni

Un prim lot de refugiati repartizat Romaniei, in cadrul celei dintai operatiuni de relocare intra-UE, , a ajuns pe teritoriul autohton. Este vorba despre un prim demers de punere in aplicare a deciziilor Uniunii Europene in privinta instituirii unor masuri provizorii in domeniul protectiei internationale in beneficiul Greciei.

Aeroportul Otopeni

Avionul care i-a adus, din Grecia, pe cei 15 cetateni din Siria si Yemen a aterizat in prima parte a zilei de joi, in Capitala, urmand ca persoanele respective, care includ si un bebelus de doar sapte luni, sa ajunga la Galati, pentru a fi cazati in Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil. Din cate anunta Inspectoratul General pentru Imigrari, este vorba despre 10 tineri si o familie cu parinti si copii minori, cel mai in varsta dintre refugiati avand 50 de ani.

„Activitatea de relocare s-a derulat pe parcursul mai multor luni, perioada in care autoritatile elene, in baza scrisorilor de intentie transmise de Inspectoratul General pentru Imigrari, au identificat persoanele aflate in nevoie de protectie internationala si au inaintat propunerile partii romane”, anunta institutia subordonata Ministerului de Interne, care adauga ca deciziile de acceptare a relocarii acestor persoane a fost luata dupa analize si verificari de sanatate.

In perioada urmatoare, cata vreme vor fi cazati la centrul din Galati, refugiatii urmeaza sa parcurga niste pasi impusi de procedurile uzuale in materie de azil.

218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger