AcasăOldPrimarul din Tirgu Mures, trimis in judecata. Procurorii il acuza pe Dorin...

Primarul din Tirgu Mures, trimis in judecata. Procurorii il acuza pe Dorin Florea de abuz in serviciu

Dosarul in care sunt cercetati atat edilul din Tirgu Mures, cat si alte noua persoane- fizice si juridice, in privinta acordarii unei finantari catre o asociatie de fotbal, a fost trimis in instanta, urmand sa fie judecat de magistratii Tribunalului Harghita.

Procurorii anticoruptie din Tirgu Mures au anuntat, miercuri, ca i-au deferit justitiei pe Dorin Florea pentru „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, in acelasi dosar fiind vizat de o acuzatie similara si Imola Kiss, director economic al municipiului amintit, dar si pe alti sase functionari in cadrul primariei din Tirgu Mures, la data faptelor cercetate in prezentul dosar.

Este vorba,din cate se mentioneaza in comunicatul DNA, despre Maria Cioban, Sergiu-Claudiu Maior, Istvan Benedek, Ioan Farcas, Laszlo attila si Emil Virgil Macesan, toti acuzati de „complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

In aceeasi cauza au mai fost trimis in fata magistratilor si Ioan Nucu Man, presedinte al ASOCIATIEI SPORTIVE „FOTBAL CLUB ASA 2013” („FOTBAL CLUB MUNICIPAL”) Tirgu Mures, la data faptei, pentru „complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, „deturnare de fonduri, in forma continuata (105 acte materiale)” si „spalare de bani”, precum si Asociatia Sportiva mentionata, pentru spalare de bani.

Procurorii sustin ca pe 18 iulie 2013, primarul din Tirgu Mures, ordonator principal de credite, „si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prin incalcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local catre Asociatia Sportiva Fotbal Club Municipal Tirgu Mures, intrucat aceasta avea obligatii de plata neonorate privind impozitele si taxele catre stat, precum si contributiile catre asigurarile sociale de stat”. Mai precis, reprezentantii DNA sustin ca ar fi vorba despre „aprobarea alocarii, de la bugetul local, a sumei de 7.500.000 lei pentru sezonul competitional 2013-2014, in vederea continuarii asocierii dintre municipiul Tg. Mures si Fotbal Club Municipal Tg. Mures”.

sursa foto: tirgumureseanul.ro

230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger