AcasăOldPrimarul din Gheorgheni, retinut pentru 24 de ore de catre procurorii DNA...

Primarul din Gheorgheni, retinut pentru 24 de ore de catre procurorii DNA

In urma perchezitiilor facute, luni, la sediul primariei locale, dar si la domiciliul edilului, primarul din localitatea harghiteana Ghoergheni a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie.

Masura a fost dispusa de catre DNA – serviciul teritorial Targu Mures luni seara, pe numele lui Mezei Janos fiind decisa punerea in miscare a actiunii penale, si retinerea pentru 24 de ore, procurorii anticoruptie acuzandu-l pe primarul harghitean de abuz in serviciu „daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul foloase necuvenite” si santaj, dupa cum se precizeaza intr-un comunicat al institutiei.

In cursul zilei de marti, Mezei Janos urmeaza sa fie prezentat Triunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

MAi exact, barbatul este acuzat de DNA ca, in urma cu doi ani, in calitatea de primar al Ghoergheniului, ar fi incheiat, in numele localitatii in fruntea careia se afla, un contract de vanzare-cumparare a unei bucati de teren aflata pe malul Lacului Rosu.

In ordonanta de retinere, procurorii DNA au retinut urmatoarele aspecte:

„In cursul anului 2013, inculpatul Mezei Janos, in calitate de primar al municipiului Gheorgheni jud. Harghita, si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 mp, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate comerciala, in conditiile in care acest teren nu putea sa fie vandut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. „MONTURIST”S.R.L, de catre Municipiul Gheorgheni (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre respectiva societate).

De asemenea, la data de 17.01.2015, inculpatul Mezei Janos, l-a somat pe administratorul S.C. „MONTURIST”S.R.L (denuntator) ca, pana in data de 19.01.2015, ora 09:00, sa vina la sediul primariei si sa-si prezinte demisia din functia de administrator, in caz contrar urmand a suferi consecinte negative, precum darea in vileag a unor fapte reale si/sau imaginare care il vor determina sa nu mai poata munci si locui in municipiul Gheorgheni. In acest mod, inculpatul Mezei Janos incerca sa il determine pe administratorul S.C. „MONTURIST”S.R.L sa renunte la demersurile sale legitime de a obtine, prin diverse demersuri legale (actiuni civile in justitie, denunturi penale etc.), restabilirea integritatii patrimoniului societatii. Acest demers al inculpatului Mezei Janos a avut ca scop asigurarea si pe viitor a folosintei netulburate a terenului obtinut ilegal de catre reprezentantul firmei care obtinuse, in nod nelegal, terenul de 400 mp”.

224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger