AcasăOldPrimarita unei localitati nemtene, trimisa in instanta de procurorii DNA

Primarita unei localitati nemtene, trimisa in instanta de procurorii DNA

Din postura de sefa a unei primarii de localitate a trecut in cea de acuzat deferit justitiei. Totul dupa ce a ajuns in vizorul DNA, procurorii acuzandu-o de doua fapte de „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, in privinta vanzarii – fara drept, sustin anchetatorii – a doua terenuri.

In aceasta situatie se afla Aurora Lazar Balan, primarita comunei nemtene Garcina, dosarul sau fiind trimis, spre judecare, magistratilor Tribunalului Neamt.

Din rechizitoriul facut public de catre reprezentantii DNA reiese faptul ca, atat pe 19 mai 2008, cat si pe 24 iulie acelasi an, primarita localitatii amintite ar fi vandut, in calitate de reprezentant al institutiei respective, „doua terenuri in suprafata de 10.000 mp, respectiv 2.200 mp, ce apartinea de drept mostenitorilor proprietarilor, catre alte persoane”, desi, noteaza procurorii, ar fi stiut ca acestea nu ar apartine primariei.

„Pentru a crea aparenta de legalitate a acestor tranzactii, Balan Lazar Aurora a initiat adoptarea a trei hotarari de consiliu local, prin care aceste terenuri au fost atestate ca facand parte din domeniul privat al comunei si care au stat la baza intabularii lor in Cartea Funciara. Prin hotararile respective, s-a aprobat si vanzarea celor doua terenuri”, se mentioneaza intr-un comunicat al DNA, in care se precizeaza si faptul ca pagubitii s-au constituit parti civile cu sumele de 400.000 de euro, respectiv 88.000 de euro, reprezentand contravaloarea terenurilor respective.

309 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger