AcasăOldPrimarita din Reghin, sub control judiciar. 60 de zile nu are voie...

Primarita din Reghin, sub control judiciar. 60 de zile nu are voie sa-si exercite functia

Dupa ce a fost retinuta, pentru 24 de ore, in decursul zilei trecute, fiind suspectata de coruptie, Maria Precup a aflat ca procurorii DNA din Tirgu Mures au plasat-o, de miercuri incepand, sub control judiciar.

Astfel ca, pana pe 13 februarie anul viitor, Precup va fi cercetata in libertate, dar sub control judiciar, fiind, insa, instiintata ca in tot acest rastimp nu are voie sa-si exercite functia de primar al Reghinului, si nici macar sa calce in sediul primariei, din cate precizeaza reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie.

Mai mult, in tot acest interval, primarita din Reghin – cercetata de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit – are de indeplinit si alte obligatii legale, printre care aceea de a se prezenta la discutiile cu procurorii DNA, cand acestia ii solicita acest lucru, sa meargam periodic, la politie, in conformitate cu programul de supraveghere intocmit cu oamenii legii, sa nu iasa din tara fara acordul procurorului, dar si sa nu comunice, de niciun fel, cu alte persoane vizate de ancheta in dosarul in care ea insasi e cercetata.

Marti, procurorii precizau urmatoarele aspecte, ulterior retinerii Mariei Precup, pe care vi le prezentam integral:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In vara anului 2012, suspecta Precup Maria, in calitate de primar al municipiului Reghin, a pretins administratorului unei societati comerciale remiterea unei sume de bani pentru o anumita persoana (bani ce nu i se cuveneau in mod legal), pentru ca, in schimb, primarul sa accepte la plata decontarea unor lucrari neexecutate de catre respectiva societate, in cadrul proiectului de amenajare a unei strazi din municipiul Reghin. Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti drept mita de primar era reprezentanta unei alte societati comerciale fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat.

Suma de bani de 26.040 lei a fost remisa de administratorul societatii comerciale, sub forma unei vanzari – cumparari mascate, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si pentru care Administratia Finantelor Publice Reghin instituise masuri de executare silita.

La data de 4 septembrie 2012, conform intelegerii, primarul Precup Maria a acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii.

Prin activitatile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mures, de aproximativ 75.000 lei, reprezentand lucrari neefectuate, si in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare”.

sursa foto: Facebook/Maria Precup Reghin

author avatar
Cristina Stefan
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger