AcasăOldPrimarita din Reghin, retinuta de procurori

Primarita din Reghin, retinuta de procurori

Un alt edil al unui oras din Romania a fost retinut, odata ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie. De aceasta data este vorba despre primarita municipiului Reghin, in cazul careia procurorii DNA- Tirgu Mures au dispus retinerea pentru 24 de ore.

Maria Precup este suspectata de luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru rine sau pentru altul un folos necuvenit. Masura retinerii a fost luata, din cate se mentioneaza intr-un comunicat al DNA, marti la ora 11.20.

Cat priveste motivele care i-au facut pe anchetatori sa ia o astfel de decizie, din cate rezulta din datele facute publice de procurori, primarita ar fi pretins de la administratorul unei firme  o suma de bani pentru o alta persoana, respectiv pentru reprezentanta unei societati comerciale aflate in procedura de executare silita, cauzata de neplata unor datorii catre stat.

Motivele pentru care procurorii au luat aceasta decizie sunt detaliate in cele ce urmeaza, fiind vorba despre varianta integrala a precizarilor DNA din ordonanta de retinere a Mariei Precup:

„In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In vara anului 2012, suspecta Precup Maria, in calitate de primar al municipiului Reghin, a pretins administratorului unei societati comerciale remiterea unei sume de bani pentru o anumita persoana (bani ce nu i se cuveneau in mod legal), pentru ca, in schimb, primarul sa accepte la plata decontarea unor lucrari neexecutate de catre respectiva societate, in cadrul proiectului de amenajare a unei strazi din municipiul Reghin. Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti drept mita de primar era reprezentanta unei alte societati comerciale fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat.

Suma de bani de 26.040 lei a fost remisa de administratorul societatii comerciale, sub forma unei vanzari – cumparari mascate, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si pentru care Administratia Finantelor Publice Reghin instituise masuri de executare silita.

La data de 4 septembrie 2012, conform intelegerii, primarul Precup Maria a acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii.

Prin activitatile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mures, de aproximativ 75.000 lei, reprezentand lucrari neefectuate, si in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare”.

foto: primariareghin.ro

author avatar
Cristina Stefan
618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger