AcasăOldPremierul Ciolos anunta ca nu sunt romani printre victimele exploziilor din capitala...

Premierul Ciolos anunta ca nu sunt romani printre victimele exploziilor din capitala belgiana

O informatie linistitoare, in intreg tumultul iscat, inca de la primele ore ale zilei de marti, de producerea celor doua explozii care au zguduit aeroportul, dar si a celei produse intr-o statie de metoru din Bruxelles,  a venit in urma cu scurt timp de la premierul Ciolos.

Seful Guvernului a anuntat, intr-o declaratie de presa, faptul ca a avut o discutie cu ambasadorul roman la Bruxelles si ca din infomatiile care au ajuns la autoritatile romane, nu sunt romani printre victimele siruui de deflagratii produs in inima capitalei belgiene, unde se afla, dupa cum se stie, sedii ale unor importante institutii europene. „Ambasada si reprezentanta permanenta sunt mobilizate sa dea ajutor cetatenilor care au nevoie. M-am asigurat ca nu exista victime cetateni romani nici la aeroport si nici raniti in statia de metrou. Cetatenii romani in misiune la Bruxelles (…) sunt in momentul de fata la reprezentanta permanenta, deci sunt in siguranta. MAE a mobilizat deja la ambasada noastra la Bruxelles celula de criza, precum si numere de telefon la care rudele (…) sau oricine are nevoie de informatii pe care autoritatile romane le pot oferi sa poata sa o faca”, a precizat Ciolos. DETALII AICI despre NUMERELE de TELEFON disponibile pentru romanii care vor sa ceara informatii despre starea rudelor sau a cunoscutilor aflati in Bruxelles.

Mai mult, Ciolos a tinut sa ii linisteasca pe romani, si sa dea asigurari ca si in tara lucrurile sunt sub control. „In Romania, lucrurile sunt sub control. Nu exista riscuri (…) pentru Romania„, a rostit, cu subiect si predicat, seful Guvernului, Ciolos adaugand ca a discutat atat cu presedintele, cat si cu seful Ministerului de Interne si cu ambasadorul roman in Belgia, pentru un eventual ajutor acordat autoritatilor belgiene, in aceste momente dificile.

Intr-o prima faza, seful Executivului a transmis, prin intermediul unui comunicat, condoleante familiilor celor afectati de tragedia din aceasta dimineata, dar si faptul ca, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si al Ambasadei Romaniei la Bruxelles, Guvernul mentine in permanenta legatura cu reprezentantii comunitatii romanesti din capitala belgiana. „Guvernul pe care il conduc este profund socat si preocupat de situatia grava produsa de exploziile de la Bruxelles, din aceasta dimineata. Guvernul Romaniei condamna cu fermitate aceste manifestari de violenta si isi exprima sprijinul pentru autoritatile belgiene si europene pentru a pune capat unor asemenea situatii si pentru consolidarea securitatii in spatiul european. De asemenea, Guvernul Romaniei transmite condoleante familiilor victimelor si asigura cetatenii ca s-au luat toate masurile necesare pentru consolidarea securitatii pe plan intern”, preciza, in cursul diminetii, Dacian Ciolos, intr-un comunicat dat publicitatii din directia Palatului Victoria.

Cititi si: Explozii in Bruxelles, soldate cu multiple victime

Exploziile la Bruxelles. Iohannis: „Suntem ingroziti si intristati”

Nivelul de ALERTA, crescut la NIVELUL MAXIM la Bruxelles, urmare a sirului de explozii de la aeroport si metrou

O cursa Tarom cu destinatia Bruxelles, redirectionata spre Amsterdam, urmare a exploziilor

foto: Facebook/Dacian Ciolos

author avatar
Cristina Stefan
68 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger