AcasăOldPonta si Sova au ajuns la Instanta Suprema/Primul termen in dosarul "Rovinari-Turceni"

Ponta si Sova au ajuns la Instanta Suprema/Primul termen in dosarul „Rovinari-Turceni”

In ziua in care Inalta Curte judeca primul termen, pe fond, al dosarului in care cei doi au intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, atat fostul premier, cat si ex-ministrul Transporturilor din guvernul Ponta au ajuns, in urma cu foarte scurt timp, la Instanta Suprema.

Victor Ponta a ajuns la Instanta Suprema la ora 11 si 44 de minute. Inainte sa intre in incinta, fostul sef de la Palatul Victoria nu a dorit sa faca declaratii in privinta cauzei pentru care a venit la Inalta Curte. „Buna ziua, sanatate”, a fost auzit spunand fostul premier, in curtea ICCJ.

La doar cateva minute de la sosirea la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fostului sef al Guvenrului, pe poarta Curtii Supreme a intrat si Dan Sova, senatorul care este cercetat, la randul sau, in acelasi dosar. Nici acesta nu a dorit sa faca precizari inainte de a ajunge in cladire.

Va reamintim ca fostul premier este suspectat de mai multe fapte de coruptie -complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani, dar si fals in inscrisuri, procurorii sustinand ca aceste presupuse nereguli ar fi fost comise in perioada 2007-29008, cand Ponta avea calitatea de avocat. La randul sau, Sova este cercetat de DNA pentru mai multe fapte de coruptie.

Cat priveste procedura, va spunem ca la termenul de vineri, persoanele cercetate in dosarul de fata, „Rovinari-Turceni”, sunt asteptate sa se pronunte, printre altele, asupra unui aspect, in sensul in care pot spune daca aleg sau nu procedura simplificata – care presupune o recunoastere a faptelor trecute de procurori in rechizitoriu.

264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger