AcasăOldPolitist din Capitala, trimis in judecata pentru fapte de coruptie

Politist din Capitala, trimis in judecata pentru fapte de coruptie

Un subinspector din cadrul sectiei 25 de Politie din Capitala a fost trimis in judecata, marti, in stare de arest preventiv, pentru trafic de influenta si luare de mita. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucuresti, pentru judecare, cu propunere de mentinere a masurillor preventive dispuse in cauza.

Mircea Alexandru Stanciulescu este acuzat ca, in perioada 8 – 11 iulie 2014, ar fi solicitat „in repetate randuri unui martor denuntator, suma de 15.000 lei, in vederea rezolvarii favorabile a unui dosar penal, in care acesta este cercetat pentru infractiunea de loviri sau alte violente”, promitandu-i ca ar fi urmat sa intervina pe langa procurorul de caz, in vederea clasarii cauzei.

Conform rechizitoriului, suspectul ar fi solicitat initial 10.000 de lei, cu promisiunea ca jumatate din suma ar fi urmat sa ajunga la persoana pe care denuntatorul o lovise, in asa fel incat sa o determine sa nu isi mai sustina plangerea. Din ceilalti 5.000 lei, sustin procurorii DNA, politistul ar fi pretins ca 3.000 de lei ii va da procurorului care supraveghea cercetarile din dosar, iar 2.000 de lei ii va opri pentru sine. „Ulterior, inculpatul, motivand ca victima, din dosarul in care era cercetat denuntatorul, dorea mai multi bani pentru a-si retrage plangerea, i-a solicitat acestuia din urma suma de 15.000 lei. La data de 11.07.2014, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, asupra inculpatului fiind gasita suma de 4.500 lei, solicitata si primita de la martorul denuntator”, se precizeaza in comunicatul DNA.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger