AcasăOldPolitist bucurestean, trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie

Politist bucurestean, trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie

Intrat in vizorul procurorilor anticoruptie si prins picior gresit, in urma unui flagrant, un om al legii de la o sectie de politie din Bucuresti va ajunge in fata instantei.

Aflat in acest moment in arest preventiv, Iulian Voicu, subcomisar de la Sectia 19 politie, la data faptelor consemnate in dosarul deschis pe numele sau, si pe care procurorii anticoruptie il acuza de trafic de influenta si favorizarea faptuitorului, a fost instiintat ca DNA-ul l-a trimis in judecata. Dosarul sau urmeaza sa fie judecat de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, din cate precizeaza anchetatorii anticoruptie, joi, intr-un comunicat.

Din cate rezuta din mentiunile procurorilor, politistul ar fi fost denuntat de mai multe persoane. Mai mult, acesta ar fi fost prins, in flagrant, pe 23 februarie, dupa ce ar fi pretins o suma de bani.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, ce precizeaza procurorii in privinta motivelor pentru care l-au deferit justitiei pe reprezentantul legii:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 06.02.2016 – 16.02.2016, inculpatul Voicu Iulian, in calitate de subcomisar de politie in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Sectia 19 Politie, a pretins si a primit de la o persoana (martor denuntator) suma de 600 euro, in schimbul careia i-a acordat ajutor fratelui acesteia din urma, in scopul impiedicarii executarii unei pedepse privative de libertate.

Concret, ofiterul de politie a anuntat-o pe martora ca fratele ei este urmarit general si international, atentionand-o totodata ca acesta sa nu revina in tara, intrucat va fi retinut si predat organelor de politie.

De asemenea, inculpatul Voicu Iulian a sfatuit-o pe martora sa nu comunice prin telefon cu fratele ei decat intr-o maniera codificata, intrucat discutiile telefonice sunt interceptate si exista posibilitatea localizarii acestuia.

In perioada 06.02.2016 – 23.02.2016, inculpatul Voicu Iulian le-a creat aparenta unor persoane (martori denuntatori) ca ar avea influenta asupra unor functionari publici din cadrul Politiei Romane, in competenta carora intra aprobarea transferului unei persoane private de libertate si le-a promis acestora ca ii va determina pe functionarii publici respectivi sa aprobe transferul acesteia de la un anumit centru de retinere si arestare preventiva la un alt centru, ambele aflate pe raza Politiei Capitalei.

In acest scop, la data de 23 februarie 2016, inculpatul a pretins pentru sine si functionarii fata de care a afirmat ca are influenta suma de 3.000 de euro, din care a primit efectiv 1.000 de euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger