AcasăOldPeste 50 de perchezitii in Capitala si 12 judete, intr-un dosar cu...

Peste 50 de perchezitii in Capitala si 12 judete, intr-un dosar cu un prejudiciu ce depaseste 6 milioane de euro

Inca de la primele ore ale zilei de joi oamenii legii au demarat o actiune de amploare, menita sa scoata la iveala informatii concludente pentru anchetatorii care instrumenteaza un dosar penal in care oamenii legii au suspiciuni in privinta savarsirii, de catre mai multe persoane, a unor ilegalitati de natura financiara care, din cate au stabilit politistii, ar fi cauzat statului o paguba de sase milioane de peste euro.

Ca urmare, IGPR anunta ca se fac nu mai putin de 52 de perchezitii, atat in Bucuresit, cat si pe raza a 12 judete din tara, respectiv Mehedinti, Timis, Alba, Arad, Ilfov, Dambovița, Dolj, Caras-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Salaj, atat la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, cat si la sediile unor firme pe care cei dintai le administreaza.

Mai mult, oamenii legii au 46 de mandate de aducere, pe care le vor pune in aplicare, dupa ce se incheie perchezitiile, persoanele vizate urmand sa fie duse la audieri.

La verificarile de teren menite sa adune date si probe utile anchetatorilor participa peste 160 de politisti, coordonati de catre reprezentanti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). „Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2008 – 2014, 45 de persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) ai 46 de societati comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale pentru societatile comerciale controlate de catre ei in mod direct sau prin persoane interpuse. Acestia ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de  materiale reciclabile, piese auto si accesorii, precum si servicii transport-manipulare)”, sustin oamenii legii, intr-un comunicat.

141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger