AcasăOldPeste 4.000 de pomi de Craciun, dar si tone intregi de crengi...

Peste 4.000 de pomi de Craciun, dar si tone intregi de crengi de brad, confiscate

Mii de brazi si tone de ramuri ale arborilor pe care romanii obisnuiesc sa ii cumpere din piete, targuri si alte locuri special amenajate, pentru a-i decora, in preajma Craciunului, au fost confirscate de catre oamenii legii, in urma unor controale.

Actiunile au facut parte din cadrul seriei de controale incepute inca de zilele trecute, la nivelul intregii tari, denumite sugestiv „Sarbatori de iarna in Siguranta”. Si, din cate anunta luni reprezentantii IGPR, rezultatele celor mai recente verificari arata ca peste 4.000 de pomi de Crăciun, in valoare de circa 202.000 lei, dar si aproape 9 tone de cetină de brad, estimate la circa 5.800 de lei, precum si peste 4.000 de metri cubi de lemne au fost confiscate.

Au fost nu mai putin de 1.489 de actiuni si controale desfasurate, in intreaga tara, in intervalul 2-10 decembrie, in vederea prevenirii si opririi taierii ilegale de arbori si brazi, prilej cu care s-a trecut la verificarea unor piete, targuri si oboare in care se comercializeaza pomi de Craciun. Iar, din cate se mentioneaza in comnunicatul citat, rezultatele nu s-au lasat asteptate: oamenii legii au aplicat peste 3.000 de amenzi, totalizand aproape 1.500.000 de lei.

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger