AcasăOldPeste 1.200 de permise retinute si mii de amenzi date, pana acum,...

Peste 1.200 de permise retinute si mii de amenzi date, pana acum, in minivacanta de 1 mai!

Desi reprezentantii Ministerului de Interne spun ca in acest an, pe durata minivacantei prilejuite de intrarea in luna lui Florar, problemele constatate au fost mai putin grave, comparativ cu anul trecut de exemplu, au fost destui soferi care au incercat, in zadar, sa le testeze atentia politistilor, ori sa pacaleasca radarul, alegandu-se, in final, cu amenzi.

Din datele anuntate duminica la amiaza de catre purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, printre aspectele ce nu pot fi trecute cu vederea cand e vorba despre activitatea oamenilor legii -desfasurata la foc continuu in intervalul 10-3 mai, avand in vedere ca numarul politistilor aflati la datorie in aceste zile a fost suplimentat- este si cel al sanctiunilor la nivel rutier.

Astfel, „incepand de joi si pana la acest moment, politistii si jandarmii au aplicat 34.271 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 9,7 milioane de lei. Din totalul sanctiunilor contraventionale, 24.539 de amenzi s-au aplicat pentru contraventii la regimul circulatiei rutiere dintre care 278 pentru consum de bauturi alcoolice la volan si 11.616 pentru depasirea vitezei legale”, a precizat Dajbog.

Un aspect important pe care l-au avut in vedere politistii in acest interval, avand in vedere ca a fost vorba despre o minivacanta in care cuvantul de ordine a fost „petrecere”, a fost acela al prevenirii accidentelor rutiere, prin sanctionarea soferilor vitezomani si a celor care au urcat la volan dupa ce au consumat alcool.

Si cum conducatorii auto care nu au respectat aspectul ultim mentionat, politistii de la Rutiera au retinut, in aceste zile, nu mai putin de 1.286 de permise de conducere. Dintre ele, 262 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 305 pentru depasirea vitezei legale, cei mai multi fiind taxati de unul dintre cele 420 de radare amplasate, in intreaga tara, pe principalele artere rutiere.

Conducatorilor auto li se recomanda, insa, sa respecte regulile de circulatie si sa sofeze cu prudenta si pe drumul de intoarcere catre Capitala si alte orase, amintinu-li-se de faptul ca pot sa aleaga si rutele mai putin circulate, pentru a evita zonele cu trafic intens, ca urmare, foarte aglomerate. In acest fel, se evita, totodata, si situatiile ce pot atrage sanctiuni contraventionale, ori, si mai grav, la producerea unor accidente.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger