AcasăOldPerchezitii la suspecti de furturi din TIR-uri si autoturisme

Perchezitii la suspecti de furturi din TIR-uri si autoturisme

Actiune de amploare a politistilor, inceputa inca de la primele ore ale zilei de luni. Oamenii legii fac verificari domiciliare atat in Capitala, cat si in judetele invecinate- Ilfov si Ialomita, dar si in Arges si Prahova.

Perchezitiile -zece la numar- vizeaza strangera de informatii in vederea probarii activitatii unei grupari infractionale in cazul careia politistii au suspiciuni ca, incepand cu septembrie si pana in luna in curs, ar fi savarsit mai multe furturi sin autovehicule, dar si talharii. DIn cate mentioneaza televiziunile de stiri, verficarile ar viza membri ai clanului Duduianu.

Activitatile sunt desfasurate de catre politistii ilfoveni si de la Operatiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului general al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor ilfoveni, dar si cu sprijin din partea luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Politiei Capitalei.

Suspectati in acest caz sunt zece tineri- cu varste intre 18 si 42 de ani, despre care reprezentantii IPJ Ilfov precizeaza ca ar fi furat mai multe bunuri transportate atat in TIR-uri, cat si in autoturisme, faptele fiind savarsite indeosebi pe centura Capitalei, in Ilfov, dar si in judetele Ialomita si Arges. In timp ce in primul caz suspectii ar fi sustras obiecte aflate in autotrenuri chiar in timp ce acestea se deplasau, prin taierea prelatei TIR-urilor, si ruperea sigiliilor, in cazul masinilor mici, suspectii ar fi folosit o alta metoda, si anume inteparea rotilor autovehiculelor pe care le luau in vizor.

Taiau prelate si intepau roti

In comunicatul IPJ Ilfov apar detalii in privinta modului de operare pe care l-ar fi ales suspectii, si anume: „in cazul furturilor din autotrenuri, cei in cauza sunt banuiti ca ar fi incadrat, in trafic, cu propriile autoturisme, autovehiculul vizat, iar in mers, una dintre persoane ar fi urcat de pe capota autoturismului in autotren si ar fi sustras bunuri”, in timp ce in cazul furturilor din autoturisme, „reteta” ar fi fost urmatoarea: barbatii ar fi intepat anvelopele masinilor, „profitand de incetinirea acestora, in trafic, iar cand soferul oprea pentru remedierea avariei, ar fi sustras genti si alte bunuri de valoare aflate la vedere”.

Din cate mai spun politistii, ar fi fost cazuri in care suspectii ar fi folosit violenta in unele situatii. Mai mult, oamenii legii sustin ca, „pentru a-si acoperi activitatea infractionala, cei in cauza ar fi oferit diverse sume de bani politistilor, acestia refuzand mita”.

Odata incheiate perchezitiile, suspectii urmeaza sa fie dusi la audieri la sediul Politiei Judetene Ilfov.

126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger