AcasăOldPerchezitii in Gorj si Dolj. Politistii ridica documente de la 10 institutii...

Perchezitii in Gorj si Dolj. Politistii ridica documente de la 10 institutii locale/12 mandate de aducere

Politistii gorjeni s-au oprit, marti, la zece sedii ale unor primarii de pe raza judetelor Gorj (cele mai multe) si Dolj, pentru a face verificari si a ridica o serie de documente. Totodata, in cadrul actiunii incepute marti dimineata, oamenii legii fac si noua perchezitii domiciliare, la locuintele unor edili locali.

Activitatile de verificare a locuintelor respective sunt facute de catre politistii de la investigarea a infractiunilor economice, cu mentiunea ca domiciliile apartin unor suspecti de fapte de coruptie si abuz in serviciu, persoanele ajunse in vizorul procurorilor fiind din cele doua judete mentionate.

„Totodata, pentru probarea intregii activitati infractionale, politistii ridica documente de la 10 institutii administrative locale”, anunta IPJ Gorj, intr-un comunicat, fara sa mentioneaza explicit ca ar fi vorba despre sediile unor primarii locale. Politistii precizeaza, insa, faptul ca verificarile facute pana in prezent au scos la iveala faptul ca, incepand cu ianuarie anul curent si pana in luna in prezent, suspectii, facand uz de functiile pe care le ocupa, ar fi pretins si primit diferite sume de bani „pentru atribuirea si derularea unor contracte de prestari servicii, precum si pentru efectuarea de plati pentru lucrarile efectuate de administratorii unor societati comerciale”, dar si ca „sumele de bani folosite drept mita sunt de aproximativ 400.000 de lei”.

Odata perchezitiile incheiate, oamenii legii vor conduce, pe baza de mandate de aducere, nu mai putin de 12 persoane la audieri. Discutiile cu oamenii legii se vor desfasura, din cate anunta sursa citata, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger