AcasăOldPerchezitii in Capitala si trei judete, intr-un dosar de evaziune si spalare...

Perchezitii in Capitala si trei judete, intr-un dosar de evaziune si spalare de bani

Inca de la primele ore ale zilei, oamenii legii au pornit pe teren, atat in Bucuresti, cat si in trei judete din tara, Prahova, Bihor si Mures, intr-o actiune de amploare ce vizeaza un grup format din persoane despre care politistii au indicii ca s-ar fi specializat in savarsirea unor  ilegalitati de natura economica.

Mai precis, oamenii legii au luat la puricat mai multe adrese. Verificarile au fost facute atat la locuintele unor suspecti, cat si la mai multe sedii de firma. In total au fost 32 de perchezitii, la care au participat 60 de politisti de investigare a criminalitatii economice din cadrul IPJ Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Ploiesti.

Ancheta a pornit, anunta reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, de la o sesizare a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Ulterior, cercetatile au condus la concluzia ca, prin intermediul unui numar de 22 de societati comerciale, suspectii ar fi creat circuite comerciale fictive, in incercarea de a evita plata impozitelor si a taxelor datorate bugetului de stat.

Din care se mentioneaza in comunicatul IPJ Prahova, „in baza facturilor fictive de achizitii emise de firmele „fantoma”, administrate de catre suspecti, a fost dedus in mod nelegal T.V.A. si s-au fi sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infractionala fiind de aproximativ 31.400.000 de lei”. Totodata, aceeasi sursa noteaza ca „sumele de bani care au facut obiectul acestui circuit financiar nelegal si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in valoare de peste 97.341.000 de lei”.

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger