AcasăOldPerchezitii de amploare, urmate de audieri: 64 de verificari, 48 de mandate...

Perchezitii de amploare, urmate de audieri: 64 de verificari, 48 de mandate de aducere

Ziua de marti a inceput cu o actiune de amploare a oamenilor legii din Alba, sprijiniti de colegii lor din alte trei judete, care au inceput sa faca zeci de perchezitii, la suspecti de evaziune fiscala.

Pe langa aceste fapte, reprezentantii legii au suspiciuni in privinta savarsirii unor alte ilegalitati, respectiv „executarea de activitati miniere fara permis sau licenta”, furt si spalare de bani, fapte ce ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 600.000 de lei.

Se fac verificari 64 de verificari la adrese din nu mai putin de patru judete, majoritatea in Alba – 59, dar si in Mures- trei perchezitii, si cate una in Cluj si Bihor.

Actiunea de control – la care participa peste 150 de politisti – vizeaza atat locuintele unor persoane, cat si sedii ale unor firme. Odata incheiate activitatile de teren, oamenii legii urmeaza sa duca, pe baza de mandat, la sediul politiei, 48 de persoane, pentru a fi audiate.

Din cate se mentioneaza in comunicatul IPJ Alba, din cercetarile facute pana la acest moment in cazul de fata rezulta ca, incepand cu 2013 si pana in decursul anului curent, „48 de persoane ar fi exploatat, fara autorizatie, zacamant aurifer din galerii miniere sau halde aflate in conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat si comercializat produse aurifere, introducandu-le fara forme legale in circuitul economic sau plasandu-le la case de amanet, sub forma unor garantii, fara returnarea sumelor de bani imprumutate”.

194 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger