AcasăOldPaun contesta masura arestului preventiv. Deputatul ar putea afla azi decizia instantei

Paun contesta masura arestului preventiv. Deputatul ar putea afla azi decizia instantei

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie analizeaza in cursul acestei zile contestatia depusa de apararea legala a parlamentarului in cazul caruia procurorii au cerut Camerei aviz in privinta incuviintarii retinerii si a arestarii preventive, aceasta ultima masura fiind luata, de instanta, pe 27 ianuarie.

Ca urmare a deciziei instantei, Nicolae Paun a ajuns in arestul central al Politiei Capitalei. Cum hotararea nu a fost una definitiva, deputatul a avut posibilitatea sa faca o contestatie, pas pe care l-a parcurs, prin intermediul avocatului sau. Aceasta contestatie se judeca astazi, fiind posibil ca magistratii sa si anunte o pronuntare, in orele care urmeaza. E important de mentionat faptul ca decizia de marti a Curtii Supreme este una definitiva.

Procurorii DNA il acuza pe Paun de mai multe fapte de coruptie, intr-un dosar in care se ancheteaza posibile fraude cu fonduri europene. Mai precis, deputatul care conduce si Asociatia „Partida Romilor Pro Europa” este acuzat de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnarea de fonduri, spalarea banilor, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpararea de influenta, influentarea declaratiilor, toate in forma continuata”.

In aceeasi cauza au intrat in vizorul acnhetatorilor mai multe persoane, printre care si deputatul Madalin Voicu.

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger