AcasăOldPatrunderea, in Ucraina, a unor camioane dintr-un convoi rusesc cu ajutoare, considerata...

Patrunderea, in Ucraina, a unor camioane dintr-un convoi rusesc cu ajutoare, considerata o „INVAZIE DIRECTA”

Faptul ca 34 de camioane, parte a unui convoi rusesc cu ajutoare, au patruns pe teritoriul Ucrainei, vineri, fara permisiunea autoritatilor de la Kiev si fara sa aiba la bord reprezentanti ai Crucii Rosii a fost catalogata de un inalt oficial ucrainean drept o „invazie directa”.

Noi tensiuni intre Rusia si Ucraina, dupa ce o parte a camioanelor ce fac parte dintr-un convoi de mijloace incarcate cu ajutoare trimise din Federatia Rusa in estul tarii vecine au patruns, vineri, pe teritoriul statului ucrainean. La scurta vreme dupa ce s-a constatat trecerea camioanelor dincolo de granita cu Ucraina, seful Serviciului de Securitate de la Kiev a reactionat, catalogand demersul drept o „invazie directa”, titreaza BBC.

Intr-o prima faza, s-a crezut ca aceste camioane care ar fi trebuit sa ajunga catre regiunile Donetsk si Lugansk, la civilii care au de suferit de pe urma crizei din regiunea estica a Ucrainei, vor fi insotite de reprezentanti ai Crucii Rosii, care sa monitorizeze transportul, insa organizatia a ales sa nu mai escorteze convoiul, dupa ce nu au primit garantiile de securitate de care aveau nevoie pentru aceasta deplasare, anunta CNN.

Presa internationala noteaza faptul ca respectivele camioane asteptau la granita de aproximativ o saptamana, timp in care nu au primit acordul pentru a intra pe teritoriul ucrainean, pe fondul temerilor ca acestea nu ar contine alimente si ajutoare umanitare, ci arme destinate rebelilor separatisti aflati in estul Ucrainei.

author avatar
eNational
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger