AcasăOldPatru romani, intre care si un minor, raniti in urma atacurilor din...

Patru romani, intre care si un minor, raniti in urma atacurilor din capitala Belgiei

Pe langa belgieni si cetateni de alte nationalitati, in atacurile produse in dimineata zilei de marti au fost afectati, in mod direct, si patru romani. Pana la aceasta ora numarul ranitilor se ridica la 230.

Desi intr-o prima faza se anuntase ca nu ar fi romani printre victimele atacurilor produse la aeoportul din Bruxelles si la o statie de metrou situata in zona in care se gasesc mai multe sedii ale unor institutii europene, seara trecuta am aflat, din directia Miniterului de Externe, ca patru conationali au avut de suferit de pe urma acestor evenimente sangeroase.

Este vorba despre trei adulti si un minor, ajunsi pe mana medicilor belgieni, copilul fiind internat intr-un spital, alaturi de un membru al familiei sale, din cate mentioneaza MAE, intr-un comunicat. Alti doi romani au ramas internati, in timp ce un altul a fost lasat sa plece acasa, dupa ce a primit ingrijiri, anuntau reprezentantii Ministerului de Externe.

In ajutorul compatrotilor aflati in dificultate s-au deplasat, inca din cursul zilei trecute, la spitalale in acre sunt internati, reprezentati ai echipei consulare mobile a Ambasadei Romaniei la Bruxelles.

Va amintim faptul ca, inca de ziua trecuta, MAE a pus la dipozitia romanilor care se afla in Belgia, dar si rudelor acestora, mai multe numere de telefon utile: ale Ambasadei Romaniei în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri care sunt redirecționate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, dar si telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Bilantul atacurilor sangeroase de marti, in urma carora in Belgia au fost decretate trei zile de doliu, indica 30 de decese. Din cate mentioneaza presa internationala, citand autoritati belgiene, 20 de oameni au pierit in zona statiei de metoru Maelbeek si 10 la aeroportul  Zaventem. Intre timp, ancheta demarata in acest caz evoluieaza, fiind identificati doi dintre presupusii atacatori de la aeroportul din Bruxelles.

sursa foto: captura youtube

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger