AcasăOldPatru raniti din "Colectiv", externati din spitalul militar din Bruxelles, dupa atentate

Patru raniti din „Colectiv”, externati din spitalul militar din Bruxelles, dupa atentate

Patru raniti din Colectiv aflati intr-o unitate spitaliceasca din capitala belgiana, la recuperare, au fost externati la scurta vreme dupa atacurile de la Bruxelles – cele doua care au afectat aeroportul Zaventem si cel care a vizat o statie de metrou din cartierul european al acestui oras, soldate cu un numar mare de victime, o parte dintre ele in stare grava.

Cei patru tineri se aflau la spitalul militar din Bruxelles, unde au fost transferati, lunile trecute, pentru a continua recuperarea in vederea imbunatatirii starii lor de sanatate, dupa leziunile suferite in dezastrul din seara zilei de 30 octombrie, cand clubul „Colectiv” a fost cuprins de incendiul devastator. Marti, insa, cand au intervenit cazuri mult mai grave ca ale lor, tinerii au fost externati.

Anuntul in acest sens vine din directia ministerului condus de Achimas-Cadariu. „Ministerul Sanatatii a fost informat in aceasta dupa-amiaza de catre Ministerul Afacerilor Externe, despre decizia de externare a patru pacienti din grupul Colectiv- Belgia, care erau internati in cadrul  Spitalului Militar “Reine Astrid”. Decizia vine in urma evenimentelor care au avut loc in acesta dimineata la Bruxelles, dar si a faptului ca starea pacientilor romani este favorabila; acestia nu mai reprezinta urgente”, se precizeaza intr-un comunicat al MS.

Momentan nu se stie daca tinerii se vor intoarce in tara sau vor ramane sub supravegherea specialistilor belgieni, pentru a continua procedurile de recuperare in alt spital sau in regim ambulatoriu. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat, insa, ca urmeaza sa fie date publicitatii si alte detalii in privinta celor patru romani, pe masura ce vor veni si alte informatii din directia MAE.

Va amintim ca in urma exploziilor din aceasta dimineata, de la Bruxelles, au pierit cel putin 26 de oameni, alti peste 130 fiind raniti. De asemenea, nu trebuie sa uitam ca, in urma incendiului care a afectat locaul din sectorul 4 al Capitalei, in toamna anului trecut, 64 de tineri au pierit, o parte dintre supravietuitorii dezastrului avand nevoie si la aceasta ora de tratament de recuperare, unii dintre ei fiind inca in strainatate, in grija medicilor.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger