AcasăOldPatru acuzati si-au recunoscut faptele in dosarul "Gala Bute". Vor judecata prin...

Patru acuzati si-au recunoscut faptele in dosarul „Gala Bute”. Vor judecata prin procedura simplificata

Stefan Lungu – fostul consilier al Elenei Udrea

In timp ce Elena Udrea si-a declarat si in fata instantei nevinovatia, optand pentru un proces normal, la fel cum au facut, de altfel, si Rudel Obreja si fostul ministru Ion Ariton, alte patru persoane au optat pentru procedura simplificata, recunoscand, practic, faptele care li se imputa de catre procurori.

E important, asadar, de mentionat faptul ca patru dintre persoanele care sunt cercetate in acest dosar au admis acuzatiile existente in rechizitoriul intocmit de procurori, optand pentru procedura scurta de judecata, in urma carora s-ar putea alege cu o reducede cu o treime a pedepsei.

Este vorba despre trei fosti colaboratori ai Elenei Udrea, din perioada cand fosta sefa a PMP era ministru al Dezvoltarii si Turismului, respectiv despre Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu si Gheorghe Nastasia, dar si despre un om de afaceri – Dragos Botoroaga.

De altfel, inca de dimineata, pana sa intre in sala de judecata, fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului a declarat ca vrea ca acuzatorii sai sa demonstreze, in cadrul procesului, ca ea ar fi primit suma care i se imputa drept asa-zisa mita.  „In felul acesta, oricine care este prins ca greseste sau ca ia o spaga si spune: ‘I-am dat sefului’ are avantajul ca ramane in libertate si beneficiaza de reduceri de pedeapsa, conform Codului Penal. (…) Eu am fost 72 de zile arestata pentru ca niste oameni, prinsi ca au luat bani, au spus: ‘da, i-am luat, dar i-am luat pentru Elena Udrea’. Cred ca trebuie sa stea in proces sa demonstreze cum mi-au dat ei mie acei bani”, a precizat fostul membru al Guvernului.

226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger