AcasăOldOvidiu Putura, suspendat de CSM dupa ce a fost arestat preventiv

Ovidiu Putura, suspendat de CSM dupa ce a fost arestat preventiv

Odata ce a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de fapte de coruptie, Putura, judecator in cadrul Tribunalului Bistrita, a fost suspendat din functie.

Cazul fostului secretar de stat in Ministerul Justitiei, Ovidiu Putura, a fost analizat, miercuri, de catre judecatorii Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii Sectiei pentru judecatori a CSM au hotarat suspendarea acestuia din functie, ca urmare a faptului ca in cazul sau a fost luata masura arestarii preventive. „Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului a fost luata in temeiul dispozitiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata cu modificarile si completarile ulterioare si art. 62 alin. (1) lit. a¹) si alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicatul remis presei de catre reprezentantii CSM.

Putura a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 21 ianaurie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, dupa ce anterior fusese retinut, fiind acuzat de catre procurorii anticoruptie de luare de mita si trafic de influenta.

sursa foto: radioconstanta.ro

171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger