AcasăOldOvidiu Putura, fost secretar de stat in MJ, trimis in judecata de...

Ovidiu Putura, fost secretar de stat in MJ, trimis in judecata de DNA

Aflat in arest preventiv, fostul secretar de stat in Ministerul Justitiei (MJ) si judecator in cadrul Tribunalului Bistrita a mai primit o lovitura.

Miercuri, procurorii anticoruptie, care il cerceteaza pe Ovidiu Putura pentru dare de mita si trafic de influenta, au decis sa il trimita pe acesta din urma in fata instantei.

Asadar, Putura a aflat ca a fost trimis in judecata, dosarul sau fiind inaintat Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul bistritean fiind acuzat, printre altele, ca in cursul lunii noiembrie a anului trecut, i-ar fi promis unei judecatoare de la Sectia Civila a Tribunalului Bistrita, Corina Iacob, ajutor pentru ca o persoana din familia judecatoarei sa treaca examenul „pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia”.

In schimbul acestei promisiuni, Putura i-ar fi cerut magistratului sa pronunte o hotarare favorabila intr-un dosar in care soția sa era reclamant, sustin procurorii DNA. Mai mult, Putura este acuzat de catre procurorii anticoruptie ca i-ar fi trimis judecatoarei, chiar prin intermediul partenerei lui de viata, mai multe articole de incaltaminte.

Mai mult, conform procurorilor DNA, in perioada 2013 – 2014, Putura ar fi primit de la o persoana „foloase necuvenite” de circa 30.000 de euro, reprezentand, printre altele, cheltuieli aferente unor partide de vanatoare sau unor sejururi la mare. Totul, sustine aceeasi sursa, in schimpul promisiunii ca barbatul ar fi urmat sa intervina la judecatori, intr-un dosar in care persoana respectiva avea calitatea de inculpat, „in vederea obtinerii unei hotarari favorabile acestuia din urma”.

sursa foto: observatorbn.ro

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger