AcasăOldOra Pamantului 2016. Sambata seara se sting luminile in mai multe cladiri-reper...

Ora Pamantului 2016. Sambata seara se sting luminile in mai multe cladiri-reper din Capitala!

Ca si in anii trecuti, atat sediile Presedintiei, cat si ale Guvernului si principalelor ministere din Bucuresti se vor cufunda in bezna, temporar, ce-i drept, cu un scop nobil – in semn de solidaritate cu miscarea globala cunoscuta drept „Ora Pamantului/Earth Hour” prin care se vrea a se atrage atentia asupra schimbarilor climatice.

"Ora Pamantului 2016" - Luminile se vor stinge si la sediul MAI

Au mai ramas doar trei ore! Semnalul stingerii luminii in cadrul Palatelor Cotroceni si Victoria, sediile Presedintiei si al Executivului, cat si al cladirilor care adapostesc, spre exemplu, sediile Ministerului de Interne si ale structurilor apartinand MAI-ului se va da la ora 20.30, cand toti romanii care vor sa se ralieze acestei miscari pot face acelasi gest simbolic, in cazul in care se afla in propria locuinta sau, de ce nu, pe la rude sau la prieteni.

Luminile vor ramane stinse timp de 60 de minute, adica pana la 21.30, si nu doar in Capitala, ci si in alte orase mari ale tarii. „Schimbarile climatice reprezinta o amenintare majora pentru umanitate si mediul inconjurator, care trebuie combatuta inainte ca impactul sa devina negestionabil”, amintesc reprezentantii Cotrocenilor.

„Guvernul doreste sa intareasca astfel mesajul de implicare in gestionarea problemelor de mediu, pe care l-a transmis inca de la inceputul mandatului prin prioritatile strategice si planurile de masuri sectoriale pe care si le-a propus pentru promovarea tehnologiilor prietenoase cu mediul si incurajarea programelor de eficienta energetica”, suna explicatia venita din directia Executivului in privinta motivului pentru care la Palatul Victoria luminile vor fi stinse in aceasta seara, timp de o ora.

Aceasta miscare, devenita tot mai populara in ultimii ani, si respectata si la noi in tara de opt ani incoace, e respectata in sute de state din lumea intreaga, ai caror locuitori inteleg importanta protejarii mediului inconjurator.

sursa foto: Facebook/MAI

author avatar
Cristina Stefan
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger