AcasăOldOprea, la Senat, pentru a-si consulta noul dosar: "Maine o sa spun...

Oprea, la Senat, pentru a-si consulta noul dosar: „Maine o sa spun mai multe in plen”

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Fostul ministru de Interne si-a dorit sa afle ce anume contine cel de-al doilea dosar in care a intrat in vizorul procurorilor anticoruptie, si pentru care DNA a solicitat Senatului incuviintarea urmaririi penale a lui Oprea, astfel ca a venit, marti, la comisia Juridica.

„S-a reinfiintat in cadrul DIPI o subunitate (…) in acest context (…) s-a achizitionat, in mod legal, de catre DIPI un autovehicul. Aceasta este toata speta. Maine o sa spun mai multe in plenul Senatului”, a precizat Oprea, la plecarea din sala de sedinte.

Urmeaza ca senatorii juristi sa dea un aviz in acest caz, urmat de un raport, care va fi inaintat plenului, inaintea votului. Avizul Comisiei Juridice a Senatului este unul consultativ, decisiv in privinta cererii DNA fiind votul in plen.

Va reamintim ce este vorba despre o noua cauza, dupa cea in care deputatii au dat unda verde urmaririi penale a fostului sef al MAI, in „scandalul coloanei oficiale”, cum este cunoscut cazul opiniei publice. Mai precis, Oprea este suspectat de „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, intr-un dosar in care apare si numele fosutlui sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) din cadrul MAI, Gheorghe Nicolae.

Va prezentam in cele ce urmeaza precizarile DNA cu privire la cererea formulata pe numele lui Oprea, in aceasta noua cauza:

„Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, senator, la data faptei detinând si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

In perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8, achizitionat in modalitatea de mai sus”.

78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger