AcasăOldOlguta Vasilescu, retinuta de procurori

Olguta Vasilescu, retinuta de procurori

Situatie neprevazuta pentru primarul orasului Craiova. La peste doua ore de cand intra zambind in sediul DNA- Bucuresti, declarand ca nu cunoaste motivul pentru care a fost citata la audieri, Lia Olguta Vasilescu a iesit din cladire cu catuse la maini, semn ca a fost retinuta.

UPDATE: Pe langa precizarile facute de avocat, confirmarea masurii dispuse in cazul social-democratei care conduce, din 2012, primaria craioveana a venit si din directia DNA-ului, procurorii dand detalii cu privire la acuzatiile care i se aduc Liei Olguta Vasilescu. Si anume- patru fapte de luare de mita, folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite – trei fapte, dar si spalare de bani.

E important de mentionat faptul ca Vasilescu urmeaza sa fie prezentata, in cursul zilei de joi, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, urmand ca magistratii sa decida daca aceasta masura se impune sau nu.

Totodata, trebuie spus ca, din cate anunta procurorii anticoruptie, in acelasi dosar au fost luate, tot miercuri, masura plasarii sub control judiciar- pentru 60 de zile – in cazul altor doua persoane, respectiv a lui Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, dar si a Elenei Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii non profit, ambii cercetati pentru complicitate la luare de mita.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, motivele pentru care procurorii anunta au luat aceasta decizie, asa cum sunt ele cuprinse in comunicatul DNA:

„Din ordonantele intocmite de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:

In cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de candidatul Vasilescu Lia Olguta, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari. In scopul obtinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenta pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, in calitatea sa de vicepresedinte al organizatiei judetene a unui partid politic.

„Donatiile” respective, estimate la 135.907 euro, facute in conditiile de mai sus, s-au concretizat atat in realizarea de materiale electorale, dar si pentru organizarea unor spectacole in sustinerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpata, cunoscand ca provin din savarsirea infractiunii de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Intr-un context diferit, in cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguta a pretins si primit de la mai multi oameni de afaceri, pentru si printr-o asociatie non profit, cu titlu de mita, suma totala de 544.209, 33 lei, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, in perioada respectiva, inculpata Vasilescu Lia Olguta, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau in derulare contracte cu Primaria Craiova, sa efectueze sponsorizari catre asociatia reprezentata de inculpata Popescu Elena Daniela, in vederea efectuarii unor lucrari de reabilitare a fatadelor unor cladiri din municipiul Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitarile formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguta in considerarea atributiilor pe care aceasta le avea in calitate de primar, pentru a nu intampina din partea edilului dificultati in buna desfasurare a contractelor, in efectuarea platilor si in receptionarea lucrarilor.

De asemenea, edilul a beneficiat in mod direct de avantaje nepatrimoniale constand in acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja in spatiul public intr-o emisiune televizata din data de 02 martie 2016”.

––––

„Va povesteste avocatul meu”, a fost tot ce a precizat Vasilescu, inainte de a urca in masina anchetatorilor. Totul s-a intamplat in jurul orei 16.30.

Aparatorul legal al edilului din Banie a explicat, din fata sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie, ca este vorba despre o cauza inregistrata anul trecut si ca Olguta Vasilescu a fost pentru prima oara audiata in acest dosar. „In legatura cu campania electorala (…) trei oameni de afaceri (…) care sustin ca ar fi furnizat materiale pentru aceasta campanie”, a precizat aparatorul legal al edilului craiovean. „Nu este vorba, din punctul meu de vedere, de o luare de mita”, a mentionat avocatul primaritei din Craiova, adaugand ca nu poate da detalii cu privire la nume sau sume.

author avatar
Cristina Stefan
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger