AcasăOldO fetita suspectata de SHU, transferata cu un elicopter de la Sfantu...

O fetita suspectata de SHU, transferata cu un elicopter de la Sfantu Gheorghe la „Marie Curie”

Grav accident cu un microbuz pe A1. S-a declanșat Planul Roșu și s-a chemat un elicopter SMURD

Micuta urmeaza sa ajunga la spitalul de pediatrie din Bucuresti cu un elicopter al SMURD.

Copila are opt luni si prezinta suspiciuni de sindrom hemolitic-uremic (SHU), diagnostic pe care l-au primit, in ultimele saptamani, mai multi bebelusi si prichindei din Arges, dar nu numai, toti ajungand in grija specialistilor de la „Marie Curie”.

Din cate mai anunta Ministerul Sanatatii, fetita – care are si anemie – urmeaza sa ajunga in decursul acestei zile la Spitalul de Urgenta pentru copii, dupa ce medicii de la Sfantu Gheorghe, care au internat-o intr-o prima faza, au decis ca starea ei necesita transferul catre Capitala, „pentru a fi evitate complicatiile”. Odata ce va ajunge in grija specialistilor bucuresteni, micuta va fi supusa unor analize si teste de specialitate, care sa evidentieze daca suspiciunea de SHU se confirma sau nu.

La acest moment, gratie priceperii doctorilor de la „Marie Curie” si a puterii micutilor de a lupta cu problemele renale cauzate de SHU, dar si cu dializa peritoneala si alte proceduri la care a trebuit sa fie supusi pentru a fi ajutati sa isi revina, doar patru mici pacienti au mai ramas internati la „Marie Curie”, niciunul dintre ei nemaifiind la Sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI), ci toti in cate un pat de la Nefrologie.

author avatar
Cristina Stefan
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger