AcasăOldNumele Romaniei, mentionat in confruntarea finala intre aspirantii la presedintia americana

Numele Romaniei, mentionat in confruntarea finala intre aspirantii la presedintia americana

Cu mai putin de trei saptamani inainte de alegerile din SUA, cei doi prezidentiabili au aparut din nou fata in fata, la TV. Au fost 90 de minute in care aspirantii la sefia SUA au raspuns la intrebari, s-au contrat si au incercat sa convinga electoratul ca reprezinta cea mai buna alegere la nivel lider al Casei Albe.

Au fost numeroase subiectele abordate in cadrul acestei ultime confruntari televizate – in direct- dintre Hillary Clinton si Donald Trump, gazduite de Universitatea din Las Vegas si transmisa live de marile televiziuni de dincolo de Ocean. Printre ele tema imigrantilor, a avortului, dar si apropierea candidatului sustinut de republicani de actualul regim din fruntea Rusiei.

Au fost mai multe momente de retinut, printre care acela in care Trump a lasat sa se inteleaga ca nu e in totalitate convins daca va recunoaste rezultatul alegerilor, in timp ce contracandidata sa nu a avut nicio ezitare sa dea raspunsul inca de seara trecuta. „O sa analizez la momentul respectiv”, a declarat aspirantul sustinut de republicani, raspuns catalogat de multi drept o gafa de proportii, in ideea ca nu e tocmai normal ca un prezidentiabil sa arunce vreo urma de dubiu asupra procesului electoral. „Va voi spune la momentul respectiv, va voi tine in suspans”, mai adaugat Trump.

Dar si subiectul delicat al dreptului la intrerupere a sarcinilor. In timp ce opozantul sau se opune ideii, fostul secretar de stat a pledat asupra reglementarii avortului, aducand ca argument situatiile in care se are in vedere sanatatea mamei si in care familiile ar trebui sa decida, si nu guvernantii. Femeile nu trebuie obligate nici sa faca avorturi, cum se intampla in China (unde politica era ca o familie sa nu aiba mai mult de doi copii-n.r), dar nici sa nasca, a mentionat Clinton, amintind de situatia Romaniei comuniste, cand avorturile erau, se stie, interzise.

Dezbaterea – integral- poate fi urmarita aici: [youtube] 6ru6uvTq39I[/youtube]

Cat priveste subiectul unei presupuse interventii din directia regimului de la Moscova in alegeri aspecte, replica lui Trump a fost urmatoarea „Nu-l cunosc pe Putin. A spus lucruri bune despre mine. Daca ne-am intelege, ar fi bine”. Moment in care Hillary Clinton a avut o pozitie cat se poate de transana, replicandu-i lui Trump ca presedintele rus „ca ar prefera sa aiba o marioneta ca presedinte (al SUA-n.r)”. Moment in care afaceristul a numit-o pe opozanta sa „marioneta”.

Ca si precedentele dati, candidata sustinuta de formatiunea democrata a parut mai diplomata in abordarea chestiunilor aduse in discutie, in orice caz mai temperata ca adversarul sau, care nici de aceasta data nu s-a putut abtine sa intrerupa discursul sau sa aduca diferite acuzatii.

Ar mai fi de mentionat un aspect: la fel cum s-a intamplat sin in prima si in a doua confruntare electorala televizata, CNN a facut un sondaj, in randul celor care au privit dezbaterea. Iar rezultatele o plaseaza, si de aceasta data, pe Hillary Clinton drept favorita publicului spectator, cu 52% incredere in randul telespectatorilor, in timp ce in dreptul numelui lui Trump erau trecute doar 39 de procente.

233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger