AcasăOldNume cunoscute din fotbalul autohton, chemate la audieri, la DIICOT

Nume cunoscute din fotbalul autohton, chemate la audieri, la DIICOT

O noua ancheta risca sa zguduie din temelii fotbalul autohton. Mai precis, pe surse, se vorbeste ca o suma de un milion de dolari – bani veniti din directia FIFA spre FRF -ar fi disparut ca prin minune din fondurile Federatiei, situatia datand, pare-se, din perioada 2010-2012.

UPDATE: Ancheta ar avea legatura cu constructia unei baze sportive de la Buftea, mai precis, din cate anunta Pro Sport, a unei baze de pregatire apartinand Federatiei si la care s-a lucrat in intervalul 2009-2011.

In aceasta dimineata, atat Patritiu Abrudan, cat si Iuliu Muresean –membri ai Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal in intervalul mentionat – au venit la sediul DIICOT, pentru a fi audiati in calitate de martori.

Abrudan- fost numarul 2 in FRF, in perioada in care Mircea Sandui conducea Federatia, dar si fost vicepresedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor – a ajuns inca din jurul orei 9 la discutiile cu procurorii, mentionand ca nu are informatii despre cauza aflata in atentia anchetatorilor. „Procurorul vrea sa se convinga de anumite chestiuni ale gestionarii Federatiei si sigur ca eu, in calitatea mea, ca am fost chemat ca martor, o sa trebuiasca sa raspund pentru perioada in care am avut mandat in Comitetul Executiv – 2005-2009”, a precizat Abrudan, pentru Digi 24.

La audieri a ajuns, cu putine minute inainte de ora 11, si presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresean, care a declarat inainte sa intre la audieri ca nu are cunostinta exact despre cauza in care anchetatorii au dorit sa discute cu el. „Nu stiu. Eu am vazut in presa un subiect, eu am fost sunat, cred, vineri de o doamna procuror”, a precizat Iuliu Muresean. Cat despre suspiciunile ajunse la urechile opiniei publice, pe surse, cum ca suma vehiculate s-ar fi risipit prin conturile unor persoane din Federatie, actualul sef al CFR Cluj a negat orice posibila implicare in aceastaa poveste. „In conturile mele si ale CFR-ului sigur nu, va garantez acest lucru (…) sunt strain de aceasta cauza”, Muresean lamurind ca din ianuarie 2010 nu mai face parte din Comitetul Executiv al FRF.

author avatar
eNational
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger