AcasăOldNumarul elevilor pitesteni internati cu suspiciune de toxiinfectie alimentara a crescut la...

Numarul elevilor pitesteni internati cu suspiciune de toxiinfectie alimentara a crescut la 36

Cazul elevilor de la scoala generala din Pitesti care au ajuns la acest sfarsit de saptamana la spital dupa ce au mancat, joi la pranz, la cantina scolii, continua sa fie in atentia medicilor, a autoritatilor, , dar si a opiniei publice.

Daca intr-o prima faza s-a vorbit despre 12 internari, ulterior numarul micilor pacienti cu suspiciuni de toxiinfectie alimentara crescand la 14, iar ulterior la 26, cele mai recente date venite din directia Ministerului Sanatatii -via Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges- indica faptul ca 36 de copii sunt in grija specialistilor pitesteni, de la Spitalele de Pediatrie si Judetean de urgenta Pitesti -Sectia Boli Infectioase Copii.

Este vorba despre elevi de clasa I si a II-a, care au inceput sa se simta rau dupa ce, din cate au precizat atat ei, cat si parintii lor, autoritatilor care se ocupa de ancheta menita sa stabileasca exact ce anue a dus la imbolnavirea copiilor, au mancat la scoala. Cum simptomele pe care le prezentau erau specifice toxiinfectiei elimentare, micutii au primit tratament de specialitate, care sa ii ajute sa isi revina cat de repede posibil.

Din cate se pare, elevii ar fi mancat, printre altele, pui, cartofi la cuptor, dar si mamaliga cu smantana. Iar daca inca de duminica s-a aflat ca agentul economic care a preparat si a livrat hrana copiilor de la scoala nr. 16 din Pitesti si-a suspendat activitatea, de aceasta data, in comunicatul Ministerului Sanatatii se mai precizeaza si ca „patronul agentului economic a fost sanctionat de catre DSP Arges cu 1000 lei pentru nerespectarea circuitelor functionale”.

In timp ce si luni anchetatorii continua sa discute cu parintii si copiii internati, in speranta ca vor obtine noi date importante in derularea verificarilor, personalul care se ocupa cu pregatirea, dar si cu distribuirea mesei a mers la DPS Arges, pentru analize (coprocultura).

sursa foto: stiri.botosani.ro

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger