AcasăOldNoi vesti de la "Marie Curie" despre cei patru copilasi internati cu...

Noi vesti de la „Marie Curie” despre cei patru copilasi internati cu sindrom hemolitic-uremic

Evolutia micutilor care se afla inca pe un pat de spital de la „Marie Curie” continua sa fie imbucuratoare, ceea ce le permite atat medicilor, cat si parintii lor sa fie si mai optimisti ca pana acum.

La o zi de la externarea unui baietel de zece luni, pe care parintii l-au putut duce acasa, la Pitesti, odata ce starea lui s-a imbunatatit vizibil, dupa trei sapatamani foarte grele, in care a avut nevoie de dializa peritoneala, Mihaela Balgradean, medicul care conduce sectia Nefrologie a spitalului de pediatrie amintit, a anuntat, miercuri dimineata, cele mai noi vesti despre cei patru mici pacienti care se afla in grija specialistilor de la „Marie Curie”.

Iar vestile sunt datatoare de speranta in privinta recuperarii medicale a copilasilor care au fost diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic si s-au confruntat cu probleme renale. „Trei dintre ei fac inca dializa peritoneala, pentru ca evolutia bolii renale acute este, totusi, de durata”, a explicat doctorul Balgradean.

Cel de-al patrulea micut ar putea fi externat in decursul intervalului urmator. „La cel de-al patrulea pacient s-a suprimat ieri (marti-n.r) cateterul peritoneal, este vorba de pacientul acela micut, de sapte luni, pe care il pregatim incet sa mearga acasa”, a adaugat sefa sectiei de Nefrologie de la „Marie Curie”.

In tot acest timp, ancheta menita sa stabileasca exact ce anume a dus la imbolnavirea micutilor e in plina desfasurare.

sursa foto: europafm.ro

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger