AcasăOldNoi informatii de la MAE, despre elicopterul prabusit in Pakistan

Noi informatii de la MAE, despre elicopterul prabusit in Pakistan

In conditiile in care pana vineri in jurul orei 14, se stia ca la bordul elicopterului prabusit in nordul Pakistanului se afla ambasadorul roman la Islamabad, reprezentantii Ministerului de Externe de la Bucuresti au adus informatii noi despre accidentul aviatic.

Astfel, din datele oferite de catre purtatorul de cuvant al ministerului, intr-o conferinta de presa, rezulta faptul ca la bordul elicopterului militar nu se aflau si alti romani, in afara diplomatului Emilian Ion.

Cat priveste starea de sanatate a acestuia din urma, Raluca Lunculescu a precizat ca ambasadorul roman in Pakistan a fost dus la spital, pentru acordarea de ingrijiri, dupa accident, insa medicii de la unitatea medicala din regiunea in care a cazut aparatul de zbor au constatat ca Ion nu are nevoie de spitalizare, leziunile sale fiind considerate „rani foarte usoare”.

Nu in ultimul rand, reprezentantii MAE spun ca, la acest moment, nu exista indicii care sa arate ca elicopterul s-ar fi prabusit ca urmare a unui atac terorist, cum s-a vehiculat la scurta vreme dupa accident, subliniindu-se insa faptul ca ancheta menita sa stabileasca exact cauzele care au facut ca aparatul de zbor sa se loveasca de sol este in plina desfasurare.

E important de mentionat faptul ca, pana la aceasta ora, din datele provenite la oficialii MAE, reiese faptul ca numarul victimelor care si-au pierdut viata in acest accident este de sapte persoane- doi ambasadori (din Norvegia si Filipine-n.r), doua sotii ale unor ambasadori (din Indonezia si Malaezia-n.r) si trei cetateni pakistanezi, toti membri ai echipajului.

Anterior, BBC anuntase faptul ca ambasadorii Poloniei si Olandei au fost raniti in urma impactului elicopterului cu solul.

foto: wikipedia

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger