AcasăOldNoi date despre romanii raniti in accidentul din Turcia

Noi date despre romanii raniti in accidentul din Turcia

La o zi de la producerea accidentului rutier in urma caruia doi romani au pierit, iar alti 14 au fost raniti, Ministerul de Externe a anuntat noi informatii despre starea victimelor.

Cu mentiunea ca trei dintre conationali au primit unda verde de la medici pentru a putea parasi spitalul in care au fost internati, aflandu-se la acest moment intr-un hotel din Manavgat, alti romani aflati in microbuzul implicat in accident, care s-au ales cu leziuni mai grave, sunt in continuare sub stricta supraveghere a medicilor, in spitale din localitatile Manavgat si Antalya.

Din comunicatul MAE rezulta faptul ca noua romani sunt internati in spitalul de stat din Manavgat, in stare „stabila”. Unul dintre ei a fost operat, „starea sa fiind grava, dar stabila”. De asemenea, alti doi romani se afla internati in spitale din Antalya – unul la o unitate privata, la Terapie Intensiva, „medicii urmand sa stabileasca daca acesta poate fi operat la coloana vertebrala in cursul zilei de astazi (marti-n.r)”, iar cealalta la un alt spital, fiind deja operata, la sold, luni dupa-amiaza.

Reprezentantii consulari ai Romaniei vor continua sa tina legatura cu partea turca- atat cu autoritatile, cat si cu reprezentantii unitatilor medicale – pentru a afla informatii noi despre starea victimelor.

In functie de evolutia starii de sanatate a ranitilor, acestia vor fi adusi in tara in perioada urmatoare, se mai precizeaza din directia MAE. De asemenea, autoritatile se vor ocupa si de procedura de repatriere a trupurilor celor doua persoane care au decedat in urma accidentului de luni.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger