AcasăOldNoi cazuri de copii care ajung la spital, de la scoala, de...

Noi cazuri de copii care ajung la spital, de la scoala, de aceasta data in Brasov

Într-una dintre mașini se aflau patru oameni, în cealaltă cinci. Doi dintre ei nu au supraviețuit

O noua zi in care aflam despre cazuri de scolari care au de suferit dupa ce ar fi consumat laptele si cornul oferite, gratuit, la unitatile de invatamant. Mai multi elevi de la doua scoli generale, de aceasta data de pe raza judetului Brasov, au ajuns pe mana medicilor cu simptome specifice unei toxiinfectii alimentare.

UPDATE: Nu mai putin de 23 de copii de la scoala din orasul Brasov au ajuns la spital, conform newsbv.ro, in conditiile in care pana sa se afle despre acest numar se stia ca, fata de primele date primite de la fata locului, numarul elevilor care acuzau stari de rau crescuse la 16. Elevii au fost dusi cu ambulantele la spital, pentru a fi evaluati de catre specialisti, acestia urmand sa le dea tratmentul adecvat problemelor lor de sanatate.

In tot acest timp, ancheta ce se vrea a lamuri ce anume a cauzat acest val de probleme pentru elevii brasoveni e in plina desfasurare.

 

Situatia devine pe zi ce trece tot mai ingrijoratoare, in conditiile in care, in ultima perioada, au fost tot mai dese cazurile de elevi care s-au simtit rau dupa ce au spus ca ar fi baut laptele oferit in scoli, prin programul guvernamental cunoscut drept „laptele si cornul”. Doar ca, spre deosebire de zilele trecute, cadrele medicale au fost solicitate sa intervina, la scurta distanta, la doua unitati scolare brasovene. Este vorba atat despre o unitate de invatamant din Codlea, cat si despre una din orasul Brasov.

Mai precis, potrivit brasovultau.ro, sase elevi ai unei scoli din Codlea, precum si alti sase care invata la o unitate de invatamant din municipiul resedinta de judet au acuzat astfel de probleme digestive, urmand ca medicii sa ii supuna unor teste care sa confirme sau sa infirme suspciunile de toxiinfectie alimentara.

Zilele trecute la urechile parintilor ingrijorati, dar si ale opiniei publice au ajuns informatii cum ca elevi din Galati, dar si din Arges au ajuns de la cursuri direct la spital, cu ambulantele, dupa ce li s-a facut rau, in toate aceste cazuri copiii povestind ca au baut laptele distribuit in scoala in care sunt elevi.

189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger