AcasăOldNicusor Constantinescu, trimis in judecata intr-un nou dosar

Nicusor Constantinescu, trimis in judecata intr-un nou dosar

Noua lovitura pentru presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta. Aflat in arest la domiciliu, Nicusor Constantinescu a aflat, joi, ca a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, alaturi de mai multe persoane, printre ele si Cristian Zgabercea, producator general la TVR. Totodata, DNA precizeaza in acest caz faptul ca prejudiciul produs Unitatii Administrativ Teritoriale Constanta este de peste 8 milioane de euro.

In timp ce procurorii DNA constanteni au dispus trimiterea in instanta a lui Constantinescu, pentru ca, in calitate de sef al CJ Constanta, ar fi savarsit fapte de coruptie, mai exact „abuz in serviciu, constituire a unui grup infractional organizat”, precum si pentru acuzatia de conflict de interese, Zgabercea, fost consilier al presedintelui Consiliului Judetean Constanta, a fost trimis in judecata, in stare de libertate, pentru „complicitate la abuz in serviciu”, „constituire a unui grup infractional organizat”, si „evaziune fiscala”.

De asemenea, a mai fost actionata in instanta si Carmen Florentina Oproiu, pe care DNA Constanta o acuza ca, in calitate de director al Directiei Coordonare Institutii Subordonate din cadrul Consiliului Judetean Constanta, ar fi savarsit urmatoarele fapte: „complicitate la abuz in serviciu” si „constituire a unui grup infractional organizat”.

Totodata, o masura similara a fost luata si in cazul a doua fundatii, precum si a unui reprezentant al uneia dintre acesteia.

Procurorii DNA Constanta precizeaza, in rechizitoriu, printre altele, faptul ca „in cursul anului 2012, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel, impreuna cu inculpatii Zgabercea Cristian Bogdan, Oproiu Carmen Florentina si Fundatia Fantasio, a constituit un grup infractional organizat al carui scop a fost comiterea mai multor infractiuni indreptate impotriva patrimoniului judetului Constanta, precum si a unor infractiuni de evaziune fiscala”.

Mai mult,  procurorii anticoruptie sustin ca,in aceeasi perioada, Constantinescu, ajutat de Zgabercea si Oproiu, „si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta si a platit, in mod nelegal, suma de 5.094.836 lei, reprezentând finantari nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si fundatii”.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger