AcasăOldNicolae Paun ramane in arest preventiv. Curtea Suprema i-a respins contestatia

Nicolae Paun ramane in arest preventiv. Curtea Suprema i-a respins contestatia

Nicolae Paun

Deputatul care conduce totodata si „Asociatia Partida Romilor Pro Europa” nu scapa de „Beciul Domnesc”.

Nicolae Paun

Desi a sperat ca va fi lasat sa paraseasca Arestul Central al Politiei Capitalei, locul in care se afla de cateva zile, mai exact din 27 februarie, parlamentarul a primit o veste proasta de la instanta. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care au judecat in prima parte a zilei contestatia sa fata de dispunerea arestului preventiv – luata tot de un complet al Inaltei Curti -au respins-o.

Ca urmare, Paun a aflat ca nu va fi cercetat sub o masura preventiva mai blanda, eventual in arest la domiciliu, si ca, practic, in urmatoarea perioada, mai exact pana cand expira cele 30 de zile ale mandatului de arest preventiv emis pe numele sau, va ramane in Arestul Politiei Capitalei, avand in vedere ca decizia de azi e una definitiva.

Adus la Curtea Suprema, dar inainte de a afla ce decis magistratii, Paun a declarat ca „nu pot face deturnare de fonduri, daca nu am acces la fonduri”, in contextul in care procurorii DNA il acuza, printre altele, de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene”.

Totodata, intrebat cum suporta arestul preventiv, parlamentarul a dat urmatorul raspuns: „Eu suport, pentru ca sunt barbat. Altii nu stiu, daca ajung acolo, cum vor suporta”.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger