AcasăOldNepotul fostului presedinte, trimis in judecata

Nepotul fostului presedinte, trimis in judecata

Dragos Basescu (foto) si Ciprian Nistor au incercat sa-l imbrobodeasca pe afaceristul Sandu Staicu de un milion de euro

Dragos Basescu, nepotul fostului lider de la Cotroceni, va ajunge in fata magistratilor, dupa ce procurorii l-au deferit justitiei. In acelasi dosar a mai fost trimisa in judecata si o alta persoana, anunta, luni, DNA. Cauza va fi judecata de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Fiul lui Mircea Basescu, fratele fostului sef al statului, Dragos, aflat in prezent sub control judiciar pe cautiune, este acuzat de tarfic de influenta, in aceeasi cauza in care Cirpain Nistor este cercetat pentru complicitate la aceasta infractiune.

Ambii sunt cercetati intr-un dosar de trafic de influenta de un milion de euro. Mai exact, din care anunta DNA, cei doi – sustinand ca ar avea influenta pe langa anumiti reprezentanti ai legii – i-ar fi pretins unui om de afaceri (care i-a si denuntat procurorilor-n.r) cate 500.000 de euro pentru o masura de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre D.I.I.C.O.T., intr-un dosar in care omul de afaceri ar fi intrat in vizorul procurorilor, dar si o alta jumatate de milion de euro „atat pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului”.

Va prezentam, integral, precizarile procurorilor in acest caz:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 13 martie 2014, inculpatul Basescu Dragos, beneficiind de ajutorul inculpatului Nistor Ciprian, i-a pretins unui om de afaceri (denuntator in cauza) suma de 500.000 euro pentru o solutie de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre D.I.I.C.O.T., in dosarul ce il privea pe acesta din urma si inca 500.000 euro, atat pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denuntatorului.

In sprijinul acestor pretentii, inculpatul Basescu Dragos a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni in sensul celor aratate mai sus.

Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, inculpatul Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la 2 ani, in functie de evolutia dosarului.

Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza”.

177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger