AcasăOldMoment istoric in Olanda: Regina Beatrix a abdicat. Printul Willem-Alexander, intronizat rege...

Moment istoric in Olanda: Regina Beatrix a abdicat. Printul Willem-Alexander, intronizat rege

Sarbatoare, marti, in Olanda, ziua in care Willem-Alexander a devenit rege, dupa ce mama printului mostenitor, Regina Beatrix, a abdicat in favoarea sa.

Traiasca Regele! Zi istorica pentru olandezi. Printul Willem-Alexander al Olandei a devenit, la 46 de ani, cel mai tanar suveran din Europa si primul Rege al Olandei, dupa 123 de ani. Regina Beatrix (77 de ani) a semnat, marti la pranz (ora Romaniei) actul de abdicare, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Regal din Amsterdam.

La incheierea scurtei ceremonii la finele careia a predat, oficial, conducerea tarii catre fiul sau, actuala printesa Beatrix a iesit la balconul Palatului Regal, anuntand numele noului Rege, Willem-Alexander, in uralele miilor de olandezi aflati in fata cladirii din Amsterdam. Noul suveran a depus, cateva ore mai tarziu, juramantul de credinta in fata membrilor Parlamentului. Urmeaza apoi o receptie, la care sunt invitati reprezentantii Caselor Regale, dar si inalti demnitari.

Momentul istoric a fost privit cu mult entuziasm in capitala Olandei, oamenii iesind in numar mare in strada, pentru a-si manifesta bucuria, purtand insemne portocalii, culoarea simbol a natiunii. Noul Rege al Olandei, Willem-Alexander, si sotia lui, Maxima, au trei fete, care au asistat si ele la ceremonia de la palatul din Amsterdam.

[youtube]_g0MwBmSxuM[/youtube]

[youtube]IrjLPBG0W78[/youtube]

Sursa foto: Agerpres

841 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger